PERs SIDER om GYS, Sc.fic, tegneserier og en hel del mere

  4. DEL.






Den 28. juni 2015:  Tilbage til junglen.


Hej!

Jeg har lige fået et manglende Tarzan album ind af døren. Endnu et tysk fabrikat, men man må jo tage hvad man kan få fat på. Og dette album tegnet af Russ Manning er jo så absolout et køb værd.
Papirkvaliteten er næsten for god: Farverne tager sig anderledes ud end hvis det er et gammeldags tryk på mere træholdigt papir. Men nu er jeg ikke papirekspert, men jeg kan da se at farverne i de gammeldags tegneserier fra Aller havde en anden glød. Og så kælede man vel også mere for produktet.
.

.
Men nu medens vi er i junglen, så tror jeg nok at jeg har fundet ud af oprindelsen af Panterpigen som vi tidligere har talt om. Denne figur som blev bragt i sort / hvid i Seriebladet fra ca 1949-1952. Når jeg får åbnet kassen med disse hæfter, så kan jeg fortælle lidt mere. Men nu skulle man tro at Panterpigen er af amerikansk oprindelse. Men inspirationen stammer uden tvivl herfra. Men det er nok den italienske tegneserie Pantera Bionda af Gian Giacomo Dalmasso. Et hurtigt blik på nogle af tegningerne får mig til at nikke genkendende til stregen. Så hermed 3 scan af skønheden der jo oversat betyder den blonde panter.

       



Men tegnetalent findes overalt. Så da vi er i Italien endnu en tegning af Carlo Jacono hvor jeg tidligere har bragt nogle smagsprøver. Her er det til sf magasinet Urania # 161 der også blev bragt i Planetbøgerne som # 11. Omtalte bog findes på mit lager og er tilsyneladende ikke så nem at opdrive. Men forfatteren til romanen der bliver bragt passer også på den danske udgave. Nemlig Isaac Asimov og Mord I Universet (The Naked Sun). Denne bog mødte jeg  også i den tidligere omtalte genbrugsbutik i Rådhusstræde i København hvor jeg fik tanket op af alskens spændende ting. Og en af de bøger jeg fandt interessant var netop The Naked Sun fra Bantam Books med cover af Richard M. Powers. Et af hans efter min mening mere spændende omslag - men smag og behag.
.
       
.

Og jeg kan da også se at min smag er blevet mere vidtfavnende med årene. Ellers var denne Hr. Powers også leverandør til Ballantine Books hvor de på bedste science fiction vis var mere "Picasso-agtige". Undskyld, men blot for at fortælle at de vel passede fint til genren som sådan. Og igen på nostalgiens vinger, så en anden Bantam bog som jeg måtte anskaffe samtidig: Immortality, Inc. af Robert Sheckley.



I lang tid var jeg i tvivl om kunstneren der begik coveret. Ja, desværre var det ikke så almindeligt at kreditere disse tegnere. Men det skulle være Louis S. Glanzman der også har begået andre bogomslag for Bantam. Egentlig tænkte jeg at det godt kunne være Ed Emsh, men da han mig bekendt ikke har tegnet nogle forsider til dette forlag, så måtte jeg lede videre.

Men omslag, plakater og andet er jo for at frenmme salget. Og jo mere spændende, jo større salg. Og da jeg også på et tidspunkt i mit liv fik snuset til parametre for salg, så må jeg nok hellere stoppe nu inden det går over i toiletpapir og dårlig ånde.

Men mere jungle er i vente. Plus alt det andet.

30. juni 2015: Kong Salomons Miner.

Hej!

Jeg kom til at kigge i noget "rottegnav". D.v.s dubletter i tvivlsom tilstand. Men et hurtigt kig i et af numrene af Frikvarter # 38 fra fredag den 17 september 1948 afslørede artikel om Kong Salomons Miner af Robert Fisker med tilhørende illustration af C.W. Bering.


.
Frikvarter blev udgivet fra Rådhuspladsen 37 for at beløb af 25 øre. Og fra barndommen mindes jeg et tillæg til avisen Politiken der kunne minde lidt om dette blad omend noget større. Hed det magasinet? Nå, det var dengang det var før.
Men ellers var der også 2 tegneserier i bladet foruden andre ting af interesse for børn og barnlige sjæle: Barney Baxter af Frank Miller og Tom Puss af Marten Toonder. Begge tegneserier senere kendt fra Kong Kylie udgivet af Aller.

     
.
Barney Baxter flyver jo rundt på eventyr - scan vedhæftet. Og i Kong Kylie er han også på månen hvis ellers jeg husker korrekt. Og bliver overbegloet af lidt vildt udseende huleagtige personer. Men vennen Gus er med. Og gad vide om dejligheden Linda ikke også er med. Det er også noget der skal genopfriskes. Var vildt spændende for en dreng som mig der aldrig rigtig blev voksen.
Ligeledes scan af Tom Puss der jo er af hollandsk oprindelse, nøjagtig ligesom kendte Erik Vidfare af Hans G Kresse og hans indianertegneserie Matho Tonga. Men det kommer vi måske tilbage til. Men jeg erindrer, at i de gamle udgaver af Kong Kylie i stort format, så var Erik Vidfare ret så fantasifuld. Med mindre hukommeren svigter.

1. juli 2015:  Frikvarter.

Hej!

Ja, gennemgående synes jeg også at Kong Kylie var bare en tegneserie bedre end Skipper Skræk. Også selv om det kan være svært at vælge.
Jeg skulle have dem alle sammen, men år tilbage troede jeg ikke at det ville være muligt. Men jeg har nok også kigget de forkerte steder. Men en del af de små Kong Kylie "stjal" jeg i sin tid fra skolens papir indsamling. De var simpelthen for gode til at ryge i papirmøllen - og når jeg nu manglede dem!
Så måske kan vi græde snot sammen.
Kiggede lige lidt mere i noget rottegnav af Fritiden. Og så blev jeg mindet om at Mickey Mouse også fandtes i dette blad. Kunne ikke lige huske om det var i dette blad eller et af de mange andre der også var på markedet. . Men jeg fik da set at ny tegneserie startede i Fritiden # 3 1949: Paa Krydstogt Med Havhesten. Ja, det var spændende at sejle på det tidspunkt (også på det tidspunkt). Hvem kunstneren er skal jeg lige filosofere lidt over. Men sikkert af dansk afstamning.


Nogle gange er jeg ved at udbryde det samme som Linda fra Barney Baxter. Og hvad det er ser du på vedlagte tegning.

     
Måske er det grundet gammelmands-syge. Men jeg har nu ikke noget imod hvis vi virkelig bliver præsenteret for noget der er bedre end det der var. Og det findes heldigvis også. 

Men nu skal jeg nok lade være med at flæbe. Så jeg må glæde mig over de der får mange penge hurtigt. Og at jeg skal passe på når jeg som i gamle dage kalder en flødebolle for et negerkys for ikke at blive anklaget for racisme.
.

.
Men det er nu ikke negrene der protesterer. En neger er en race ligesom kinesere, grønlændere og svenskere. Næh, humoren har nutildags fået trange kår og er nærmest i spændetrøje. Så gad vide om negeren på forsiden af scan af Frikvarter er stødende? Døm selv. 

Ellers var der ikke mere at hente i de numre af Frikvarter jeg fandt. Men faldt også over nogle eksemplarer af Aftenbladet Søndag. Også dubletter. Så måske noget mere spændende er på vej. Ellers bare vent til jeg begynder at sortere på mit lager.
Men når jeg  kigger i gammelt materiale og ser annoncer for alle de ting jeg husker og som ikke er mere så er jeg lige ved at føle mig som sidste scan. Eller er det EU eller Grækenland eller det almindelige såkaldt normale menneske?



2. juli 2015


Hej!

Jeg var lidt i tvivl om hvorvidt mit sidste indlæg måske kunne opfattes som politisering.
Det var dog ingenlunde tilfældet. Men jeg kan se, at du bragte det hele som skrevet inclusive hofnarren.
Det hele var ikke nødvendigvis møntet som indlæg på portalen, selv om det jo ikke gør noget. Du er jo boss.

Men sidste gang talte vi om Kong Kylie. Og i dag mødte jeg også enkelte dubletter der gemte sig i nærheden af Fritiden.
Ja, jeg mener stadig at Kong Kylie var et lidt mere spændende blad end Skipper Skræk. Men da jeg blandt dubletterne af Kong Kylie også mødte det sidste nummer der udkom, så kan jeg konstatere at gassen på en måde var gået af ballonen. Det var i de sidste dage knap så interessant som da det udkom og i hvert fald sammenlignet med  dengang i 1950erne.
Så sidste nummer var # 44 i 1955. Nogle af serierne fortsatte i Skipper Skræk indtil det også stoppede omkring 1963. Men den sidste tid var dette blad også henvist som tillæg til et andet af Aller's blade. Vidst nok Ude Og Hjemme. Men det kan jeg senere finde ud af. Ak, ak.
Men da jeg nu sidder med det sidste nummer i hånden, så må jeg også konstatere, at de fleste af tidligere numres spændende tegneserier ikke var at finde mere.
Men dette sidste nummer indeholdt følgende:
Hopalong Cassidy. Her i en serie om "Det Spanske Guld". Scan vedlagt hvor man kan forvisse sig om at serien fortsætter i Skipper Skræk.
.

.
Lille Jodine som vidst var med i mange år.
Panda  i dobbeltside. Denne serie fortsatte også i Skipper Skræk
Ferd'nand i dobbeltside
Erik Vidfare af Hans G. Kresse i dobbeltside
Dickie Dare af Coulton Waugh. Kan stadig huske historien om den motoriserede havfrue. Om denne historie helt var Coulton's kan jeg ikke sige her og nu. Men blev bragt i Kong Kylie i 1950.
Så var der sikkert en fortsat historie af Court Helmer kaldet Op I Luften Og Ned Igen. Samt et himoristisk indslag kaldet henne paa skolen.
På midtersiderne kunne du lære at klippe og lave en skotte-hund
Dernæst endnu en side med Court Helmer og en fortsat roman: Held I Helsinki.
Så følger Familien Robinson som ikke var i bladet ret længe. En science fiction ting som sikkert er den kendte Space Familie Robinson.
.

.
Dernæst Robin Hood i dobbeltside. Heller ikke denne tegneserie var med i lang tid.
Så følger Tom Cooper af Roy Crane. Også en dobbeltside. På original sprog hedder serien vidst Buz Sawyer
Og igen på dobbeltside Tin Tin i Enhjørningen's Hemmelighed.
Arkibald (Archie) af Bob Montana igen på dobbeltside. Denne tegneserie var oprindelig enkeltside. Men i forhold til de amerikanske comics så er der her vidst her tale om avisudgaver. Da jeg har set nogle af de forskellige udkomne amerikanske comics om disse figurer og har nogle enkelte numre, så kan jeg sige at jeg finder tegningerne i Kong Kylie betydeligt bedre. Men denne tegneserie fik også lov til at fortsætte i Skipper Skræk. Scan vedhæftet af sidste historie i Kong Kylie.
.


.
Og sluttelig: Dobbeltside af Lille Annie Rooney af Darrell McClure. En faktisk nøjagtig oversættelse af originaltitel.
Sluttelig en artikel om hvor let det er at tegne stjerner.

Ja, dobbeltsider fylder dobbelt så meget. Men giver mindre for pengene. 
Men væk var Fantomet, Bob Og Frank og hvad nogle af de andre spændende serier ellers hed. 

Sluttelig stødte jeg også på nogle andre gamle dubletter på min vej. Nemlig fra Christtreu / Ark's Forlag:
Browning # 105 om Den Gule Galskab. Forfatteren gemmer sig inde i bladet: Murdock Duncan. Og hvis man er i tvivl om oprindelse: Kig på det engelske flag på forsiden. Og det er vel omtrent på dette tidspunkt at man begynder at tale om den gule fare. I hvert fald hørte jeg min far omtale dette. Og straks tænkte jeg på kinesere og den senere så kendte figur Fu Manchu. Efterfølgende tror jeg nok at jeg blev lidt klogere. Og at udtrykket skulle stamme fra Amerika er nok heller ikke korrekt selv om kinesere som skurke jævnligt optrådte i pulps. Nok snarere stammer det fra Preussens kejser Wilhelm der advarede Europas befolkninger imod mongolerne, som han frygtede ville oversvømme verden. Nu blev det vel noget andet. Og senere var det snarere Japanerne der lagde ud som den gule fare.
Behøver jeg at tilføje at hæftet er fra 23 februar 1940? Forsiden er jo af Palle Wennerwald.


.
Og ditto # 171 fra 9 november 1943. Forfatteren er Edgar Hobson-Spice. Forside rimeligvis også begået af Palle Wennerwald. Men det engelske flag er forsvundet fra forsiden. Jeg tror tyskerne forstod budskabet og har sagt ord.
.

Sluttelig en hilsen fra Fu Manchu's skaber Sax Rohmer og hans novellesamling I pocket bogen fra Popular Library # 217: Tales Of Chinatown.  Cover af Rudolph Belarski.

3. juli 2015.  mere Kong Kylie.



Nu gik det godt nok lidt stærkt i går. Men det sidste nummer af Kong Kylie som jeg læste op af var uden forside men jeg har med kuglepen skrevet # 40 / 1955. Jeg har de fleste af de små numre inde ved siden af, ligesom jeg også har forsynet Grand Comics Database med scan. Men 1952 årgangen plus tidligere har jeg endnu ikke hjemme.
Men du får lige scan af mit originale hæfte # 40 / 1955. Og da jeg læste op af indholdet så glemte jeg selvfølgelig også tegneserien der gav navn til bladet: Kong Kylie (The Little King). Hvodan kunne jeg glemme? Og så var Rasmus Dyrepasser vel også bagpå i dette sidste nummer.
Og du har ret: Det var jo i 1952 at havfruen optrådte - ikke 1950. Det er ikke sådan med hukommeren. Og nu du nævner det, så erindrer jeg jo også Steve Canyon og Dick Tracy. Når jeg får lidt mere styr på tingene, så bliver dagen fuld af sang.
Og Bob & Frank og Fuglemændene husker jeg selvfølgelig også. Men intet er mere som det var. Og de fleste af de gode gamle tegnere er jo heller ikke mere. Ligesom med så meget andet. Det er måske min omtalte gnavpotte alder.
.

.
Ja, jeg er også overbevist om at flere billeder manglede i nogle serier. Normalt lægger jeg mærke til noget sådant, men desværre har mit liv i mange år været lidt for turbulent. Men det sort / hvide Fantomet hæfte fra Interpresse kunne også mangle billeder. Da nogle af historierne var bragt i BT så lagde jeg mærke til det. Jeg saksede disse strips og en overgang klistrede jeg dem ind i album.
Men da Skipper Skræk startede i 1938 så var historien om Prins Valiant også en rodebunke. Oprindelig blev den fra starten lavet kronologisk af Hal Foster. At der grundet krigen kunne være leveringsproblemer er jo forståeligt, men den var endnu ikke startet i 1938.
Og som tidligere nævnt, så blev Tarzan i Hjemmets Julehæfter også voldtaget.

Jeg ærgrer mig også dagligt over at der ikke er mere styr på mine ting. Men forhåbentlig sker det snart. Tænk: Engang var alting i flotteste orden. Er det til at tro?

Men jeg formoder at du nyder opholdet ude på landet. Er det ved skov og strand? Så lad solen skinne på dig.  Og nyd de kølige drinks i en forhåbentlig afslappet atmosfære.

Jeg véd ikke om det er med vilje at du ikke fik præsenteret omtalte Browning # 171? Nå, never mind.
Ellers prøver jeg ikke at blive overbebyrdet med arbejde i disse dage. Indimellem må jeg slappe lidt af. Men jeg vedlægger lige scan af plakat for filmen Carthage En Flamme. Fransk plakat for italiensk film. Men flere franske skuespillere medvirker jo også, ligesom dejligheden Anne Heywood. 
Tror ikke denne film blev vist herhjemme. Men i øvrigt mener jeg at Kartago bør ødelægges. Ceterum censeo Carthaginem esse delendam. Udtalt af Cato Den Ældre der ved enhver given lejlighed i Senatet fremsagde disse ord. Men det er utrolig længe siden.
Men filmen er fra 1960.
.

10. juli 2015: Jules Verne og det der smager.

Hej!

Hvem var det der sagde: De higer og søger i gamle bøger.... Ikke mig, men det kunne det være.
Jeg tror det var Adam Oehlenschläger - ham med Guldhornene. Men jeg higer og søger og finder også guld - litterært guld. Min mening naturligvis.

Men først tegneserien om En Verdensomsejling Under Havet på amerikansk i serien Classics Illustrated. Hæfterne har # 47 i de forskellige udgaver og der er indtil flere. Men seneste har en forside jeg ikke kendte. Er fra 1968. Ellers er det meste genbrug. Så scan fra 1968 vedhæftet. Coveret er vidst begået af Norman Nodel.


.
Så faldt jeg også over tobakskort fra ca 1957: Jules Verne's Moon Shell. Hvad tobakskort lige præcist er véd jeg ikke, men scan af for- og bagside vedhæftet. Og shell er jo projektil for de kyndige. Er der en ryger til stede, så kanske vedkommende véd. Måske kun et amerikansk fænomen. Men vi taler jo om Rejsen Til Månen.

   
.
Og så ramte jeg også ind i Jules Verne i en karikatur hvor han befinder sig på havbunden i magasinet L'Algerie. Dette hæfte er fra 15 juni 1884 og kunstneren der har begået dette er vidst J. Chape.


Da vi tidligere har talt om inspiration så lige et par dime novels der smager af Verne:

Pluck And Luck
fra 1902, Pluck And Luck fra 11 juni 1902, Frank Reade Weekly # 7 1902, Frank Reade Weekly # 53 fra 30 okt 1903
Frank Reade Weekly # 20 fra 13 mar 1903, Frank Reade Weekly # 58 fra 4 dec 1903, Pluck And Luck fra 14 feb 1917



For Frank Reade Weekly annoncer man en forfatter ved navn Noname. Meget morsomt hvis det sikkert skal forstås "No Name". Da nogle af temaerne mere end antyder Verne, så véd jeg ikke om det har noget med royalties at gøre. Men da hæfterne ikke er i min besiddelse, så må svaret vente. Men jeg har indtryk af, at man dengang ikke tog rettigheder så nøje og at man kunne finde på alle mulige krumspring. Måske er dette et af de tilfælde.

17. juli 2015: Vil du danse med mig? Og gul feber. 

Hej!

Dans & danse macabre:

Fra dengang kvinder i comics så normale og appetitlige ud –uden tatoveringer og babber fyldt med silicone og jeg véd ikke hvad.
Det normale er her fra dengang comics også omhandlede romantik, her i Love # 17.

Og så kan jeg næsten høre Poul Reichardt synge Den Allersidste Dans til pulp magasinet Popular Detective fra august 1935. Men dette cover er næppe romantisk som sangen af Poul Reichardt fra den danske musical Mød Mig På Cassiopeia fra 1951.

Og sluttelig lidt gul fare:

Skurkene har jo gerne dryppende overskæg og finger futteraler som kløerne på et rovdyr.

Sax Rohmer optræder i pulp magasinet Detective Story Magazine 1921.

Og Sax Rohmer’s Daughter Of Fu Manchu i Avon pocket bog # 189

     

og pulp magasinerne havde også deres helt egne gule skurke: Mysterious Wu Fang her fra marts 1936 og Dr. Yen Sin fra juli-august 1936

     

og sluttelig:

Weird Tales Magazine har kvinde i kløerne på gul fare illustreret af Margaret Brundage

plus:

En orientalsk dødskult mener åbenbart at man kan farve kvinder gule. Er det for at få en kineser? I Dime Mystery Magazine fra august 1939

   

Og hvad var det vi drenge sagde: At den kinesiske krigsminister hed Tju-Bang. Og en tyv hed Lang-Fing-Fang. Resten kan jeg desværre ikke huske. Det er ikke sådan at blive gammel.


Utroligt at jeg normalt sover godt. Det er normale problemer der gør mig urolig: Har jeg nu husket at købe kartofler?

22. juli 2015: Uhyret fra den sorte lagune.

Hej!

Jeg roder lidt med science fiction film og stødte på Jack Arnold som har begået lidt gode film i den genre foruden andre mere almindelige ting. Kommer lige til at tænke på Musen Der Brølede med Peter Sellers fra 1959. En meget fornøjelig film.
Ellers har vi jo It Came From Outer Space (1953) Dansk titel: Invasion Fra Mars. Film baseret på Ray Bradbury historie og oprindelig præsenteret i 3D.

Og her diverse scan af Creature From The Black Lagoon. På dansk: Uhyret Fra Den Sorte Lagune.
2 første scan er fra ukendt kunstner der nyder temaet.
Så har vi PR billede af Julie Adams der møder uhyret.
.

.
Dernæst rimeligvis italiensk fantasy hvor nøgenbader bliver iagttaget af uhyret. Kunne godt være begået af Alessandro Biffignandt. Efterfølgende er ihvertfald italiensk erotisk fremstilling af Alessandro Biffignandt. Kendt for erotiske frembringelser til bl.a. tegneserie forsider og diverse. Ja, på et tidspunkt så virker det som om italienerne smider bukser og det hele. Gad vide om de fik nok af katolsk pænhed. Så Pinnochio gik amok som de siger.
Forsiderne var interessante, men selve tegneserierne var mestendels ikke noget at skrive hjem om. Og flere af disse titler fandt også vej til andre lande i EU. Men der var vampyrer og sex og en vidst ukendt udgave af Snehvide og meget mere.
.

.
Sluttelig en kendt poster til filmen samt den danske med titlen Uhyret Fra Den Sorte Lagune.
.

.
Husker at jeg så filmen annonceret da jeg besøgte Platan Bio for at se Klodernes Kamp. Denne film har så ikke været forbudt for børn da jeg ikke var fyldt 16 år på det tidspunkt.
Men ellers har Jack Arnold også gjort sig bemærket i diverse TV serier, bl.a. Buck Rogers. Ellers husker jeg film som:
Tarantula (1955) &
Manden der blev mindre (1957)
Resten kommer senere.



Så fandt jeg igen tilfældigvis via min rumsteren et billede af Pinocchio. Jeg véd ikke om han går amok, men det kan da tænkes at det vil ske inden længe, haha.
Det var et billede jeg ikke kunne stå for. Og når jeg nu kom til at nævne det i går.


Så skal jeg spare dig for Snehvide og de små dværge med mindre du insisterer.
Ligeledes Don Quixote og Klokkeren Fra Notre Dame. Foruden Dracula og jeg skal komme efter dig....

25. juli 2015:  Krøllebølle og gul feber.
Hej!

Så lige lidt om Henrik's Bornholmske anskaffelser. Gad vide om kilden er kendt af Knud Nielsen som har skrevet de 2 bøger om De Kulørte Hæfter.

Med hensyn til dekomponering så har jeg engang forsøgt at bruge rensebenzin. Det forløb godt så vidt jeg husker og de pågældende sider tog ikke skade. Og rester af nasseværk forsvandt. Prøv, men uden ansvar for mig.

Med hensyn til tegneserien om En Verdensomsejling Under Havet, så kunne det ud fra størrelse og farvelægning ligne noget fra Fart Og Tempo eller et af lignende blade. Men det var et blad der aldrig appellerede til mig, så jeg kan desværre ikke komme det nærmere. Har dog forsøgt at granske i hvad der normalt var at finde i det pågældende blad, men svaret var alt mulig andet. Desværre.

Skal vi lige slutte med lidt gul feber:
Faldt over program til Drums Of Fu Manchu som blev vist i danske biografer som del 1 & 2. Dansk titel: Fu Manchu's Trommer.
En serie som var produceret af Republic Movie Serial i 15 dele. Men kun vist med 10 afsnit herhjemme så vidt jeg har kunnet spore. Scan af del 1 vedhæftet.
.

.
Cyklede engang forbi Colosseum Bio på Jagtvej hvor den blev spillet - men ak, ikke for mig.
Men senere fik jeg kendskab til 2 andre serier der også blev vist i Danmark:
Zorro ligeledes i 2 dele. Program til de 2 dele er endnu ikke hjemtaget fra mit lager. Og der blev vidst produceret et par stykker.
Raketmanden ligeledes i 2 dele. Her har jeg kun en påklistret programforside på en kuvert som jeg i sin tid fik fra filmudlejningsselskabet. Men jeg fik nogle filmbilleder som lige skal findes frem. 1 er dog vedhæftet her. Denne historie om raketmanden er senere blevet filmatiseret igen, nu som spillefilm. Men serien fra Republc hed rimeligvis King Of The Rocket Men. Men grundet alder og andre omstændigheder så fik jeg aldrig set nogle af de pågældende film. Men nu er de fleste til af få på DVD, så måske jeg en dag får lyst til at anskaffe dem. Muligvis er også andre af disse serie-film blevet vist i Danmark, men det er ikke noget jeg personlig véd noget om her og nu. Men kunne godt være. Kanske et program dukker op som vil sige noget jeg har glemt. Men set dem i biografen har jeg ikke. Bl.a.om diverse western helte.
.
      
.

Men den gule fare optrådte jævnligt i magasiner. Her blot et par nye eksempler:
The Shadow Magazine fra februar 1941
The Magic Carpet fra april 1933 (tidligere Oriental Stories - eller også var det omvendt)
The Spider fra september 1932
Short Stories fra 10 august 1933
The Ghost Detective efterår 1940
Og sluttelig en Fu Manchu bog: The Mask Of Fu Manchu
.

   
.
.        
.
Men alt sammen meget interessant. Farer overalt og kvinder i yderste nød. Vel for at den mandlige læser kunne identificere sig med helten der kommer hende til undsætning.
Kun når vi bevæger os ud i junglen, så er kvinderne knap så hjælpeløse. Det er utroligt at her møder de alskens vilde dyr uden frygt.
-Måske er det noget vi kan komme tilbage til.


20. august 2015.

 Jeg opnåede at fylde 73 år den 18 august.
Men jeg er gudskelov "still kicking".
Så jeg håber, at jeg får forlænget opholdet lidt endnu - jeg har for meget at lave, så den evige hvile må gerne vente. Også selv om de lokker med henholdsvis fri bar og go-go piger og 75 stk uopskåren Mekka hvis det er Allan du tror på. Jeg tror mest på mig selv blot lidt endnu.
Gad vide om interesser er med til at forlænge vor tid her på jord? I så fald må jeg blive gammel som Metusalem.
Jeg har godt nok holdt en lidt lav cigarføring i det gode vejr. Men der sker da ting og sager hele tiden.
Så jeg har også beskæftiget mig med en anden af mine hobbier: Jazz. Har lige haft kontakt med England og en samler fra tidligere Jugoslavien.
Ja, hvad interesser jeg mig ikke for? Så mine oliekilder er langtfra løbet tør - tvært imod. Mit største problem er nok at mange ting er et job for Herkules. Jeg er blot mig og skal indimellem også lave lidt mere kedelige og rutineprægede ting.
Nå, Schwanz drüber som de siger syd for grænsen.

Men hvis du vil have et lille input så kommer her noget af det jeg lige er kommet til: En samling science fiction magasiner som jeg for nogle år siden hjemtog fra USA da jeg mange gange blev nødt til at overtage et helt bundt for at få fingre i et eller flere numre som jeg trods alt stadig mangler:
Future Science Fiction fra oktober 1954. Coveret af Kelly Freas gjorde indtryk på mig da jeg i sin tid så og også købte magasinet i tidligere omtalte antikvarbutik i Rådhusstræde. Hvor var det dog en Aladdins hule for en stor dreng som mig. Og så som sagt også tidligere omtalte Ace bøger og pulps.


Donald A. Wolheim arbejdede i sin tid for Ace Books, men i 1972 startede han sit eget brand: DAW Books. Også en stor succes og jeg har da de første mange, mange, mange udgivelser. De fleste forsider var nogle der solgte billetter og det var her at jeg første gang stødte på Boris Vallejo. Men her og nu: Kelly Freas som var en fast leverandør af forsider til Daw Books. Så jeg vedhæfter også scan af Daw Books # 40.
Daw Books forsynede gerne genoptryk af deres bøger med ny forside - også gerne af Kelly Freas. Også selv om nummeret for bøgerne forblev den samme.
Nå.
Men så lige et par smagsprøver mere af fundne skatte:
The Magazine Of Fantasy & Science Fiction fra september og oktober 1958. Coveret er jo af Ed Emsh. Og oktober nummeret har efter min mening fået en lidt hårdhændet behandling af tegningen.
.
   
Og yderligere 2 smagsprøver:
Saturn Science Fiction fra maj 1957 og Spaceways maj-juni 1970.
.
   

Jeg véd godt at det skrevne ord er ét og illustrationer noget andet. Jeg vil bare gerne have tingene til at går op i en højere enhed.

Så sluttelig illustration Goddess Of The Golden Flame begået af Harold McCauley. De små hjerneduske kan ikke lige huske hvorfra billedet stammer. Måske Fate eller Fantastic. Og så en 1939 illustration af en perfekt kvindekrop. Man hvad er det dog der foregår?
.
   

Når jeg kommer lidt længere ned i undergrunden, så vælter der vel mere olie op. Jeg véd det findes.
Og så for øvrigt: Til Lykke med det kommende jubilæum. Men der er jo et par dage mere til begivenheden.
Måske burde du annoncere begivenheden på Facebook?
Desværre har jeg ikke så meget tid mere til at pleje denne fornøjelse. Og så driller denne computer mig utrolig meget. Må se at anskaffe mig en mere up-to-date model når solen bryder frem.

22. august 2015: Et livstegn fra Ringsted.

Hej!

Også i dag har det været et velsignet vejr.
Da det faldt sammen med børne- og voksen loppemarked i centrum af Ringsted , så måtte jeg jo se om jeg kunne gøre et godt fund. Atter at støde på det usædvanlige, det uventede - det der driver værket på en samler.
Sandelig: Ikke blot mødte jeg en stak TEMPO ugeblade - det er jo ikke noget der sker hver dag. Og så i rimelig pæn stand. Ligesom Uge Revyen er den trykt i discount farver. Blot er bladet noget større.
Når jeg får gået dem igennem så finder jeg måske noget helt specielt. Jeg erindrer bladet ganske svagt, så det har ikke været noget der dengang har haft den store appel til mig. Men måske gemmer der sig skjulte skatte. Vi får se. Men i skyndingen fik jeg da lige skimtet Elvis og Otto Brandertbørge.

Så var der igen nogle DVDere som jeg følte jeg måtte købe. For en tier så vælter det vel ikke budgettet. Men ikke noget Verne eller Haggard. Men en lille usædvanlig ting: Den russiske sf film Solaris som jeg i sin tid så i Atlantic Bio på Christianshavn. Den var interessant. Det må amerikanerne også have ment, for de har også lavet deres egen version af filmen med George Clooney.
Ja, resten af DVD købet var eventyr og tju hej. Bl.a. en samurai film hvor blodet sprøjter til højre og venstre.
Så et scan bliver kanske afleveret om føje tid.
Men så stødte jeg på endnu en usædvanlig ting: Pæne eksemplarer af kioskhæftet Saga. Fra dengang under besættelsen hvor man skulle komme med lidt national rejsning og begejstring.
En anden populær serie var Kurt Danners Bedrifter der oplevede det ene mere spændende eventyr efter det andet. Og da Danmark var blevet befriet så tog man fat i hans meritter som frihedskæmper. Ja, der er historie og kultur i de gamle sager.
Men som sagt så var der i dag også lidt andet kiosk guf der bød sig til.

Nå, men af Saga så vedlægger jeg scan af # 2. Her er en ungmø vidst ved at være udsat for sex chikane fra kirkens mand - vidst ovenikøbet biskoppen.
I # 45 har vi en kvindes hævn i "Hun Hævnede Ambrosius". Som der står på bagsiden: Der er stærke og blændende farver i det betagende billede af Ambrosius' liv og hans kærligheds historie med den stolte og vidunderlige Abigael
Og i # 46 har vi historien om Kong Svend Tveskæg og hans mærkelige skæbne. Harald Blaatand nægtede at anerkende ham som sin søn. Men Palnatoke, Svend's mægtige fostfader på Fyn sætter al sin magt og myndighed ind på at gøre ham til konge.
.
     
.

Spændende læsning dengang i1941-1942erne. Sidst i denne serie så bevægede vi os ud til vore kolonier. Alle hæfter har forsider og illustrationer af Palle Wennerwald.
Og sandelig om der ikke også var nogle store udgaver af Den Blå Serie. Her smagsprøve på #12 fra januar 1954.


.
Og igen stødte jeg på en stor samling af Ark's udgaver af Cowboy. Ja, "cowboyere" var dengang meget populære ligesom deres film. Personligt ville jeg godt have masser af indianere med også. Men her smagsprøve på # 27 fra 1952 hvor forside vel også er begået af Palle Wennerwald der stod for de fleste til disse serier.

Og til slut: Følte at jeg også måtte investere i 1 stk ensom svensk tegneserie med titlen: Magnum Comic # 16 fra 1989. Med nogle af de bedre tegneserier og med dels feset farvelægning af en af historierne og resten i sort-hvid. Scan vedhæftet.
.
   

23. august 2015: Det begyndte med Haggards "Hun".
Hej!

Det var ellers meningen at jeg ikke ville give lyd fra mig i dag. Men så væltede jeg ind i en stime af forskelligt guf. Bl.a. en flot gengivelse af Dell's mapback  # 339. Og samtidig har jeg fundet ud af navnet på kunstneren der har begået forsiden. Så vidt jeg husker, så er det ikke tidligere nævnt. Men det drejer sig om Lou Marchetti.  Og er det tidligere blevet nævnt, så undskylder vi mange gange. Men nævnt er sikkert, at jeg formoder at den danske kunstner til Samlerens Forlag's udgave af Hun fra 1951 har kigget på den amerikanske udgave. Nu mangler jeg blot at kunne navngive vedkommende - men det kommer forhåbentlig. Ellers erindrer jeg at jeg fik anskaffet mig bogen da jeg med kammerat uddelte reklamer for hans far der havde et trykkeri på Christianshavn og vi cyklede rundt og rundt på Amager. Ja, det var dengang. Men sidst på turen kom vi forbi en antikvarbutik der havde bogen i vinduet. Og den råbte til mig: Køb! Køb! Så det gjorde jeg for 10 Kroner. Men jeg fik godt nok lidt af et chok da jeg blev betjent. For ud fra baglokalet kom en handicappet. Og det var ikke det at han var handicappet - det så ud som om nogen havde slået hans hoved ind med en kølle. Nå, det var nok overraskelses momentet der var ved at bringe mig ud af fatning. Men bogen blev købt og jeg har den stadig. Ja, rimeligvis på mit lager sammen med alskens kultur skatte.

Men da jeg nu fandt den flotte udgave af She, så kom jeg også over Ed Valigursky's cover til sf magasinet Fantastic Science Fiction  fra februar 1958. Et magasin der fra pulp formatet gik ned i størrelse i begyndelsen af 50'erne
.
Og så en tegning af Kelly Freas der blev brugt som forside i en Daw Book. Totalt set så lavede Kelly Freas vel noget af sit ypperste for disse pocketbøger.
.
     

Ed Emsh laver også forside til Ace F-199. Et lidt uhyggeligt cover. I øvrigt fandt jeg ud af at bogstaverne for de forskellige udgaver dengang indikerede prisen.

Og hvad med illustration af Robert Maguire? Ja, det er utroligt så mange omslag der findes som oser af sex. Dette omslag blev da også brugt da Williams Forlag søsatte Dollar serien sidst i 50'erne. En serie som skulle appellere til de nedre regioner og dermed frække drenge (og måske også piger). Men det meste var vel blot vellystige krimier.

       

Sluttelig en meddelelse: "Psykoanalyse løser intet". Yes? Kunstneren kunne også godt ligne Robert Maguire.
Hvad jeg dog ikke falder over.


25. august 2015:  Jules Vernes mystiske ø mm.

Hvad gør man når alt er spændende og dine ekskursioner udi egne og nettets tilbud af guf afslører ting du har glemt eller det kæder ting fra fortid og nutid sammen? 
Men jeg stødte på "nyere" Dell comic fra november 1963-januar 1964. Jeg skulle lige have genopfrisket koden 12-540-401. Men da jeg ikke lige har de fleste Dell comics ved hånden og hukommelsen indimellem halter lidt, så kniber det sommetider. Men genopfrisket blev det sidste 401 der indikerer januar 1964. Men det amerikanske system er lidt specielt fordi bladene kom i handelen længe før angivne dato, så måske har det noget med returdato at gøre. Men o.k. det er vel lige meget.
Men faldt over denne Jules Verne udgave af Mysterious Isle. På det tidspunkt var de fleste serier overført til Gold Key. Og det der stadig blev udgivet som Dell brand var for det meste dårlige tegninger efter min mening. Eneste var at forsiderne stadig kunne være interessante.
Forbindelsen Dell - Gold Key har jeg ikke gravet nærmere i. Det er noget meget amerikansk.
Men som sagt scan af Dell's udgave af Jules Verne's Mysterious Isle vedhæftet


Når jeg kom til at nævne at kunstneren af den danske udgave af Rider Haggard's Hun sikkert har kigget på den amerikanske udgave, så mener jeg ikke at det er nogen form for kopi eller gentegning som man ofte har set. Jeg tænker mere som inspiration. Og kanske er det ikke tilfældet. Nogle gange svært at sige. Men lige et eksempel på den danske tegner Troels Marstrand der vidst ikke kan løbe fra at han er blevet inspireret af Rudolph Belarski da han tegnede forsiden til Leopardbog # 20 . Men resultatet er da helt Troels' eget. Så scan af Rudolph Belarski's tegning til Popular Library # 168 kontra Leopardbog # 20 vedhæftet. Men det er kun sjovt at bemærke. Og som tidligere nævnt så bliver vi dagligt påvirket af mange ting - bevidst eller ubevidst. Jeg har da også set direkte gentegninger af danske kunstnere hvor kun små nuancer afslører at det er tilfældet. Nå, nok om det.

   
.
Så blev jeg vidst også oplyst om at Raketmanden som episode film faktisk hed noget andet på dansk: Dr. Vulkan Og Jet-Manden. Ja, når jeg ikke lige har mit eget materiale ved hånden og prøver at støtte mig til hukommeren så kan der ske ting og sager. Men scan af plakat vedhæftet.
Og skal jeg lige dokumentere at Winthers Forlag med Dollar Serien spillede på det erotiske. Ikke billedet her på den scannede forside. Men læs teksten hvor du får både sex og krimi. Dette omslag skulle være # 2 med titel Vampyren.

   
.
Men i dag lad mig afslutte med en anden form for HUN:  F.R. Harper's tegning fra 1920.
Og en dejlig udgave af dette væsen af Edward Eggleston kaldet Moonlight And Roses.
Så lad os slutte for i dag med foto af Ursula Andress fra filmen She.
   

 Og gad vide om Charles Aznavour også er blevet inspireret da han blandt andet i sangen SHE synger:

She may be the face I can't forget
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price
I have to pay

She may be the song that summer sings
May be the chill that autumn brings
May be a hundred different things
Within the measure of a day


She may be the beauty or the beast
May be the famine or the feast
May turn each day into a heaven
Or a hell




Jeg tror jeg begynder at blive romantisk.



5. september 2015: I anledning af kosmonaut Andreas Mogensen

Hej!

Ja, så er jeg løs igen.
Så i anledning af Andreas Mogensen's himmelfart (hmm) så lidt gammel russisk propaganda "Socialisme er vor start rampe" samt to af deres bud på fremtiden nu da dommedagsbomben er kommet på museum i Moskva. Eller hvad? Jeg føler mig stadig ikke rolig, selv om man nu kun kan slå meneskeheden ihjel 10 gange. Én gang må vel være nok.
Så måske har vi en fremtid.


Må man drømme om at en dag vil homo sapiens begynde at opføre sig som det mest intelligente dyr på denne planet.
Og skulle denne dejlighed ved hjælp af Harold McCauley byde mig velkommen ombord og sige "Meet Me In The Future" så kan jeg nok ikke stå imod, selv om det er lidt halvsent at lokke mig.
Men det glæder mig at disse 2 rumpiger kun behøver ilt til hjernen og så ellers kan lufte benene og andre dele. Og det glæder mig at sidste babe også har hejst det hvide flag som tegn på overgivelse: Mee too, babe!

Og tre bud på fremtiden som man forestillede sig at den ville kunne tage sig ud set med 50-60er briller. Første kunstner er foreløbig ukendt, men anden er engelske illustrator Peter George Elson der optrådte på utallige bogforsider. Desværre blev han blot 51 år gammel. Og sidste bud kommer fra velkendte Frank Frazetta.
Kommer til at tænke på, at magasinet Populær Mekanik også havde bud på fremtiden både på forsiden og inde i bladet. Min onkel der var fiks på fingrene blev inspireret af magasinet og jeg kiggede med, selv om jeg ikke erindrer det meste. Dog, på et tidspunkt var der en science fiction tegneserie i bladet. Og det der gjorde indtryk på mig dengang var da et besætningsmedlem snublede ud i himmelrummet. Forhåbentlig havde han både livline og rumdragt på - men det erindrer jeg ikke. Kunne være sjovt at gense tingene nu hvor hjerneduskene er lidt mere udviklede.

Men apropos disse bud på fremtiden så erindrer jeg også at der midt i 50erne var mulighed for i det lokale interimistiske posthus i Hvidovre (familien flyttede hertil i 1955) at købe det norske tegneserie blad ved navn Hauk hvor det så afgjort var sf tegneserien Danny Dare der var interessant. Engelsk tegneserie med original titel Dan Dare. Selv om jeg stadig skulle have de første numre på mit lager så var det kun denne tegneserie der trak. Og på midtersiderne var der så forskellige bud på fremtiden med hensyn til fly, skibe o.s.v.
Jeg har tilladt mig at låne scan af GDC for # 1 -1956 i mangel af tegneserien lige ved hånden. Men mit eksemplar skulle være i noget bedre stand end viste. Og hvad Hauk er for en fugl det kan man så gætte på.
Og det var også i Vanløse at jeg fik lokket mine forældre til at forære mig nytilkomment legetøj fra USA: Rumkøretøjer i plastic og nogle hårde gummifigurer af astronauter og diverse Jens Lyn-agtige figurer i grå og bronze farver. Samt kort tid efter også en vandpistol der minded om en ray gun. Det var tider der hele tiden bød på spændende ting for en rask dreng. Vandpistolen tror jeg at jeg stadig har selv om mundingen er brækket af. Men de omtalte figurer er på en eller anden måde bortkommet. Kunne sikkert i dag være noget værd.
Men jeg fandt billede af en lidt mere avanceret udgave af russisk oprindelse med behørig hammer og segl. Så scan vedhæftet til skræk og advarsel. Og den skyder rimeligvis ikke kun med vand.




Men: AD ASTRA.

10. september: I dagens festlige anledning...


Hej!
Hjertelig Til Lykke med mine første 10 år. 
 

 

Håber at der er masser af champagne på køl i dagens anledning.
Min ånd har i hvert fald glasset fyldt med sprød og liflig årgangsdrue i dagens anledning. Tror at Dom Perignon ville have værdsat dette, da jeg har hørt at dengang var de meget muntre og forstod livets tilbud og fristelser. Og var der ikke lidt science fiction og ego til stede da han udbrød: "Du godeste! Jeg drikker stjerner!"
O.K. nu var han godt nok på forkant med begivenhederne, men det lyder da lidt interessant og noget jeg senere har kunnet gøre brug af.
 

 


Og så fårstår jeg ikke de forskellige sportståber der nutildags tror at champagne skal sprøjtes ud over det hele. Nej: Det skal ned i halsen i lange befriende slurke.
Men endnu engang Skål og Til Lykke! Og lad det boble, boble, boble. Også selv om det ikke er Liva Weel. Og også selv om vi snakker om gudedrik og ikke margarine.
Så løft dit glas med dejlige Francoise, hold kæft og syng med:
 

 


En skål for den mø i blufærdige vår!
Skål for den gamle matrone!
Skål for den tøs, som Gud Amor forstår!
Skål for den ærbare kone!
Tag dit glas min ven! Tag dit glas, min ven!
Drik din piges skål, hver munter svend!
Se, hun smiler til dit fulde bæger hen,
se, hun smiler til dit fulde bæger hen.

Jeg er sikker på at jeg  ville have nydt at deltage i løjerne. Nu bliver det som ESPRIT.
Og tralalulalaj - og skrummerum. Og hej for dig.

Mvh og kold skål - Bol Froid,  Jules gennem Per


17. sept 2015:  Jules Verne's Fantastiske Verden 2:2

Hej!

Først endnu en hyldest til gamle Verne: Verdens Største Profet. Ja, det bliver han kaldt. Se scan til hans ære.


Og inden vi igen bevæger os ud på havet - men navnlig under - så lige to Jules Verne Fantasier om fremtiden.



     
.


Så endnu engang tilbage til En Verdensomsejling Under Havet. Det er en bog som har inspireret utrolig mange kunstnere. Først:
.
Plakat af Jonathan Burton
Illustration af N.C. Wyeth og endnu en gammel illustration hvor kunstner foreløbig er ukendt. Men sømanden er ved at få et bamsekram.

Ja, den med blæksprutten er jo en klassiker. Så her endnu en af tjekken Zdenek Burian.
Og han er også mester for efterfølgende tegning hvor vi får lov at kigge ud på livet under havets overflade.
Og så følger en moderne tegning fra Mihis Tegnestue.
.
   

   

Sluttelig en mere løssluppen udgave hvor Verne blander sig med andre notabiliteter udi litteraturen i The League Of Extraordinary Gentlemen. Først som tegneserie hvor man bemærker Verne på væggen og sluttelig en slags Nautilus eller hvad? Men her har vi blæksprutten igen. Var også hovedrolleindehaver i mangen en sømandshistorie. Men kun i stor størrelse og med mange arme.
.
   

19. september:  Jules Verne fortolket af Zdenek Burian


Hej!

Jeg blev interesseret i kunstneren Zdenek Burian som jeg fandt meget kompetent og som jeg præsenterede med 2 Jules Verne billeder fra En Verdensomsejling Under Havet sidste gang. 
Og det ser ud til at han også har en stor stjerne i sit hjemland Tjekkiet.
Men alle ser ud til efterhånden at være døde. Nå, men jeg fandt yderligere bl. a. disse 2 Verne tegninger:
.
L'Etoile Du Sud - og på dansk: Sydstjernen og Diamanternes Land
samt
L'Ile Mysterieuse - Den Hemmelighedsfulde Ø.
.

.
Jeg må indrømme, at når jeg ser at forlagene vælger at sprede et billede ud over 2 sider, så finder jeg at det er dårligt håndværk og en hån mod kunstneren.
Lad billede bliver gengivet stående på hovedet om nødvendigt eller vis det i mindre størrelse. O.K. der er blot mig og min mening. Men dette billede er som det ses fra en dobbelt side.


.
Ellers har denne Zdenek Burian der er tildelt plads på museum, mestendels tegnet minder fra fortiden med dinoer og Pithecantropus Erectus.
Så vi får lige en smagsprøve af disse uhyrer.
.

.
Men der blev også tegnet indianere hvor nogle billeder fandt vej til Tyskland og Karl May Museet.
Men også skibe og sågar Tarzan har den gode Zdenek tegnet.  Men det kan vi måske vende tilbage til. Men det ser ud til at Johnny Weissmuller har stået model til de billeder af Tarzan  som jeg foreløbig har set.





29. september 2015:  Endnu en tur til jordens indre med verne + Jens Lyn.

Hej!

Har ser jeres gengivelse af She fra Zenith Books. Ja, et eller andet sted gemmer denne udgave sig også hos mig. Spekulerer over hvor på Kultorvet at der er loppemarked en onsdag. Selv om det er et par uger siden at jeg sidst var til hovedstaden og også krydsede Kultorvet, så er der ingen klokker der ringer. Er det tidligere boghandel der er midlertidigt opstået fra de døde?

Nå, men opdagede i dag en ny udgave af Jules Verne's Rejsen Til Jordens Indre. En hollandsk tegneserie som jeg ikke kender. Kunne ligne en anden udgave af Illustrerede Klassikere og er det måske også. Men her hedder tegneserierne Toppers In Strip - og det har næppe noget at gøre med strip tease.
Har ikke tegneserien ved hånden, men kan sige at mange titler optræder som i Illustrerede Klassikere. Udgiveren er Wereldberoemde Verhalen fra Amsterdam Boek 1974. Så måske er det gammel vin på nye flasker. Dette hæfte har # 56.
Og da jeg ikke lige kan sige hvornår den amerikanske serie stoppede, så må svaret vente.


Men så kom jeg i dag i besiddelse af 6 af ialt 12  DVD afsnit af Jens Lyn seriefilmen fra 1940: Flash Gordon Conquers The Universe - nåda. Så den på auktion på nettet fra England og da minimumsbud var tilstrækkelig til at vinde den, ja så er jeg nu endnu 1 DVD film rigere. Scan vedhæftet der også nævner de ophidsende titler på episoderne. Men ellers er coveret røvsygt som sædvanlig, så jeg vedhæfter også en lidt bedre poster til orientering. Men Buster Crabbe spiller Jens Lyn og Carol Hughes spiller Dale Arden. Ming the merciless spilles af Charles Middleton. Så nu formoder jeg at drengen indeni mig kommer tilbage sammen med minderne fra Vanløse Bio. Selv om jeg aldrig har set denne i biografen.
Ellers har jeg set at der blev produceret 3 serieforestillinger hvoraf nævnte titel er sidste bidrag.
.
   
.
Men Alex Raymon's tegneserie om Jens Lyn var super ligesom mange tegneserier dengang. Føler at der er utrolig langt mellem snapsene i dagens bidrag, selv om der sikkert er værdige arvtagere. Da serien blev bragt i Dansk Familieblad i 3o'erne så har man sikkert grinet over hans skud med lyspistol og gevær - overspændt. Men virkeligheden har senere overhalet tegneserien med laser. Ja, Jules Verne & Co har virkelig været profetiske med deres bud på fremtiden.
.
   
.

Jeg synes lige vi skal have 2 originaltegninger af Alex Raymond og så en anden værdig tegner ved navn Stanley Pitt. Ja, der er jo mange flere, men Stanley Pitts streg minder meget om Raymonds.

Sluttelig for i dag filmposter fra 1980 filmen om Jens Lyn. Poster af Boris Vallejo er det bedste jeg kan sige om filmen. Lige fra filmens første scener irriterede den mig og selv om der også var interessante ting så var det en raket der ikke løftede sig fra rampen. Min ringe mening naturligvis. Og hverken Sam J.Jones som Jens Lyn eller Melody Anderson kunne vende stemningen. Max Von Sydow spiller her Ming.
.

12. oktober 2015En forunderlig rejse.

Hej!

Ja, den forunderlige rejse begyndte da min gamle computer ikke kunne mere og jeg måtte til lommerne og investere i en ny.
Men den er jo noget anderledes at arbejde med en de gamle modeller jeg tidligere har måttet betjene mig af. Jeg fik den leveret sent fredag og i går har jeg så forsøgt at finde ud af selv de mest enkle ting. Havde jeg fået det ind med modermælken, så var det nok gået noget bedre.

Så dette er en lille prøve (for mig). Fik samtidig justeret tossekassen (tv'et) til også at kunne modtage de nye digitale signaler. Har efterfølgende fundet ud af, at jeg ikke oplever den store forskel. Om det er gammelmandssyge eller narreværk vides ikke. Så jeg undlader at gå i tekniske detaljer.
Nå, men i går prøvede jeg at beskue Journey 2 - Journey to The Mysterious Island fra 2012. Film krediteret Jules Verne af speaker's indledende kommentarer. Og der er da henvisninger til ham i filmen - specielt med Nautilus der skal redde vore venner fra den mystiske ø der er ved at synke. Hvilket den åbenbart gør fra tid til anden. Men øen i Stillehavet  indeholder også Atlantis der jo normalt ligger et eller andet ukendt sted på havbunden.
Og så rummer øen også gigantiske  øgler og bier. Sidstnævnte kan man flyve på ryggen af. At de også kan bære bøfkagen og en mere er jo utroligt.
Normalt kan jeg acceptere meget, men det bedste jeg kan sige her er trods alt:  Visse scener er fremragende computerskabte, ja, ligefrem imponerende. Skuespillet det modsatte.


.
Bøfkagen Dwayne Johnson viser både tatoveringer og minimal skuespilkunst som stedfader til Josh Hutcherson. Og stakkels Michael Caine ser nu ud til ikke at nyde rollen som opdagelsesrejsende Alexander alt for meget.
Og et ung par  der jo også skal til er ved Josh Hutcherson som teenager samt en ditto dejlighed ved Vanessa Hudgens.
Vi har også en vulkan der blandt andet også  udspyr guldklumper.


.

Filmen journey 2 skulle af en eller anden mystisk Jules Verne? grund være at Journey 1 regnes for at være  Rejsen Til Jordens Indre med Brendan Fraser. Her spiller tilfældigvis Josh Hutcherson også med så vidt jeg husker.

Og glæd jer folkens: Der går rygter om endnu 2 Jules Verne rejser:  From The Earth To The Moon & endnu en tur til jordens indre. Sidste to er planlagt og måske også i gang med bøfkagen Dwayne Johnson. Men måske glæder vi os for tidligt - hmm.

Som sagt så er dette en prøve på mit udviklingsniveau.
Vedhæfter lige det ophidsende omslag til DVDen samt 2 billeder fra filmen der viser dejligheden Kailani samt Michael Caine der på ryggen af bi er ved at undvige en af mange farer.
Fortsat god Søndag.

19. oktober 2015: Haggard inspiration til Hun (She)

Hej!

Ja, så stødte jeg på den sydafrikanske gudinde Mujaji som efter det oplyste skulle have inspireret Haggard til romanen She. 
Jeg har ikke checket om portalen rummer dette, men vedhæfter billede.
Og så lige et billede mere fra filmen med Ursula Undress der vidst ikke har svært ved at besnære det mandlige køn. Jeg adlyder hende gerne i det meste.
.
     
.
Men litteraturen vrimler jo med kvindelige gudinder og krigere der ikke behøver at råbe på ligestilling.
Her lige et par stykker som jeg også stødte på i samme ombæring:
Me -Isis Goddess
og
en pin-up agtig  kvinde der også omgiver sig med rovdyr. Vi skimter pyramiderne i baggrunden, men kvinden er vel næppe Cleopatra. Kunstneren er Rolf Armstrong.

     
.
Ja, østen var storleverandør af spændende historier. Nu er det lige før vi kan høre det af hestens egen mund.
Og hvad med en Amazone der også kan li' at omgive sig med vilddyr. Tror man skal opføre sig ordentlig.
Sluttelig en af vore egne: Freja - Frugtbarheden og lidenskabens  gudinde. Også for kamp og magi. Var også Valkyriernes kaptajn. Tror det er på tide at genoplive de gamle figurer når nu Holger Danske stadig snorksover.


Jeg kom til at snuble over lidt mere Haggard. Så her er først cover til pocket bogen The World's Desire. Kunstner er Michael Herring.
Så et lidt mere moderne cover til pocket bogen King Solomon's Mines. Kunstner foreløbig ukendt.

       
.
Og endelig en spændende bog der indeholder hele 3 historier af Haggard: She / King Solomon's Mines / Allan Quatermain. Det spændende cover er af  Romas Kukalis.

2. november 2015: Lidt science fiction og fantasy

Hej!

Ja, jeg prøver stadig at forstå dette nye redskab også kaldet computer.
Måske er der håb. I hvert fald prøver jeg hermed at give et lille beskedent bidrag.

Så at jeres udflugt til Hornbæk tilsyneladende ikke var den succes den burde være.
O.K. nu véd jeg ikke så meget, men når I siger Hornbæk så tænker jeg på sol og sommer og en tur i bølgen blå. Men selvfølgelig bor der også folk permanent sådan et sted. Mener bare, at der må være større muligheder andre steder.
Men som sagt så véd jeg for lidt til for alvor at kunne udtale mig.
Hvad med at tage jeres foredrag på længere tourné? Det kunne for eksempel godt være til Ringsted hvor vi har flot bibliotek og hvor der måske også er mulighed for at afslutte et foredrag med at vise en Verne film, idet man også har faciliteter til dette.
Nå, det var kun et indfald. Skulle gerne hjælpe til såfremt det lyder attraktivt.

Men her og nu:
Har hjemtaget 2 DVD film som indgår i min samling af science fiction / fantasy film:
Fantastic Voyage fra 1966 med Raquel Welch og Stephen Boyd m.m.
og
Doctor Who series 2 volume 4 som jeg for små penge vandt på auktion. 

Fantastic Voyage var udover at introducere Raquel Welch i en af hendes første rigtige spillefilmroller  med en rundrejse i det menneskelige legeme. Før den tid har hun vidst mest slået sine folder  i TV produktioner.
Jeg tror der var et dansk blad der hed Ekko hvor man præsenterede yppigheden. Husker lige nu ikke så meget til bladet, men det var vel en mild start på mandebladet Ugens Rapport? Nå, det må jeg grave lidt i. Man husker, at det var et tidspunkt hvor hormonerne var begyndt at rotere for alvor.
Men til historien i Fantastic Voyage:


    .
.
Ubåds-besætning formindskes ved ny teknologi til atom størrelse. Men i USA kan man kun lade dette ske i begrænset tid afhængig af størrelsen på objektet.
Vi har en russisk videnskabsmand der vil hoppe af til USA og som har viden om en mere permanent opretholdelse af formindskelses-processen. 
Under flugten bliver videnskabsmanden såret og en skade i hans hjerne skal repareres.

Derfor bliver ubåd og kyndige besætningsmedlemmer skrumpet og sprøjtet in i den skadede videnskabsmand. Og så får vi en rundrejse i det menneskelige indre hvor kroppens immunforsvar går til angreb på dem. Foruden utallige andre farer.




Den originale historie var tænkt at finde sted i det 19 århundrede og det var meningen at den skulle være en slags Jules Verne type eventyr af den mere forunderlige slags.
Dette blev dog droppet med undtagelsen af miniaturegørelsen og kold krigs elementet. Og så Raquel Welch, haha.
Scan ad DVDens cover der viser at det lykkes for besætningen at komme ud af videnskabsmandens krop i tide efter veludført arbejde og genvordighederne undervejs. De kommer i sidste øjeblik ud via øjets tårekanaler. Det er hvad omslaget viser. Ikke det mest ophidsende cover, så jeg viser lige et billede af Raquel Welch der laver reklame for filmen på bedste vis. Og så et billede af patienten på operationsbordet samt  lige en plakat fra filmen der er noget mere sigende.

Doctor Who stiftede jeg bekendtskab med formentlig via betalingssystemet Kanal 2. Husker ikke så meget ud over at i erindringen lignede den gode doktor mere en vagabond-type med halstørklæde og som havde et rumskib TARDIS - et følende tidsrejsende rumskib. Udvendig ligner det en blå britisk polititelefonboks som var almindelig i Storbritanien i 1963 da serien startede.
 Sammen med et udvalg af ledsagere går doktoren op mod forskellige fjender medens han arbejder på at redde civilisationer, hjælpe almindelige folk samt rette op på fejl.
Utallige skuespillere har spillet den gode doktor. Serien bliver vel regnet for BBC kult.
Efterhånden blev den vel også mere voksen med flere spektakulære effekter og historier.
Coveret til min DVD vedhæftet som så absolut ser interessant ud. Sluttelig telefonbox-rumskibet der farer rundt i kosmos.
.
     

18. november: Ild og fantasi.


Hej!

Jeg prøver stadig at forstå dette nye redskab af en computer. Største problem det er scanning og billedbehandling.
Nå, en dag lykkes det vel. Problemet er nok at man igen skal til at sætte sig ind i nye rutiner og muligheder.
Så måske er vedhæftede billeder ikke det bedste, men jeg prøver alligevel.
Var i weekenden til lokalt loppemarked i Ringsted Kongrescenter. Muligheden for at finde noget interessant er jo altid til stede, selv om der bliver længere og længere imellem.  Måske skulle man igen prøve at begive sig ind mod hovedstaden.
Men jeg stødte ikke på noget Verne eller Haggard. Faktisk var der ikke mange bøger der blev tilbudt.
Nogle gange har man lyst til at udbryde at "Alles ist Vorbei". Ja, ikke engang pocketbøger var der mange af.
Men jeg fandt rottegnav af en gammel sag om Baron Münchhausens Æventyr Og Rejser i oversættelse ved Vilhelm Møller. Illustreret af Gustave Doré. Forlaget er Jacob Erslevs Forlag, Kjøbenhavn uden årstal. Men er med lille dedikation eller ejermandens oplysninger: Christian Christiansen den 9.4.1889.



Bag titelbladet står der: Forlæggerens Ejendom, hvilket vel betyder rettigheder. 
Bogen er på 164 sider og som sagt rigt illustreret af Gustave Doré som jeg mest kender for hans bibel illustrationer. Og det ser ud til at der ikke mangler sider. Så jeg forsøger at vedhæfte en af de mange illustrationer. Det minder mig om at jeg også har en udgave illustreret af Arne Ungermann. Stor størrelse også og som ikke rigtig vil forliges med scanneren. Derudover har jeg også normal bog et eller andet sted. 
Og da vi er tæt på Jul, så fandt jeg også 3 gamle julehæfter illustreret af datidens tegnere. Det går jeg nemlig også op i.
Rest af mit køb var nogle tegneserier som jeg manglede og så lidt optankning af DVDere til en 10er. 
Hvilket bringer mig til lidt ild og fantasi, idet jeg fra England fik hjemtaget et billigt køb af DVD kassette med titel Fire & Fantasy. Og ilden leveres af drager som er hovedrolleindehavere. Dette boxed set består af 3 titler:
Sinbad The Persian Prince
Age Of The Dragons
Rise Of The Dragon Wyvern
Forholdsvis nye titler hvoraf 2 er tilladt for børn over 12 år. Så disse kan jeg vel roligt se.
Sidste Rise Of The Dragon Wyvern skal man helst være over 15 år for at se for ikke at blive for bange. Forhåbentlig kan jeg klare det.


.
19. november: En prøve.
Hej!

Dette lige for at se om jeg skulle være blevet lidt bedre til billedbehandling. Men hold da fest hvor kan det være indviklet når man ikke er en nørd.  


Men dette kunne måske være indlæg hvis ikke helt håbløst.
Bland de DVD film jeg fik anskaffet mig på det nys afholdte loppemarked er blandt andet filmen The Punisher bygget over en Marvel tegneserie. Denne DVD er filmen fra 2004 med bl.a. John Travolta som gangster. I øvrigt blev denne figur først filmatiseret i 1989.


.
Marvel tegneserier er ligesom figurer fra DC comics blevet oplagte mål for succesfilmatiseringer. Første rigtige Marvel filmatisering er vel Howard The Duck som jeg tidligere har omtalt idet jeg fik leveret denne film som fejlleverance. Men ikke fordi jeg ikke kunne tænke mig at eje den.

Men The Punisher er om special agent som søger hævn efter drabet på sin familie og hvor han også selv med nød og næppe undgår døden.  Og så er der ellers action for resten.

Anden DVD film som jeg her viser er filmatiseringen af Stephen King's The Dead Zone. Den måtte jeg også købe for en 10er. Så den i sin tid i biografen og den fængslede mig. Instruktøren er David Cronenberg som vidst kaldes blod-baronen. Jeg har set flere af hans film bl.a. nyindspilning af Fluen og så Scanners. Meget interessante film.
.

.
Men The Dead Zone er om skolelæreren Johnny Smith som kommer ud for automobiluheld og ender i koma i 5 år. Hans kæreste Sarah har i mellemtiden giftet sig og har fået en søn. 
Ja, det er jo en overraskelse da Johnny så vågner op. Men denne dvaletilstand har medført at han har erhvervet den "gave" det er at kunne se ind i fremtiden. Men klimaks kommer da  Sarah der nu også er kampagneleder for kandidat til præsidentposten introducerer Johnny for  ham. Da de udveksler håndtryk ser Johnny fremtiden med denne præsident: Atomkrig m.m. 

Da Johnny ikke har så meget at miste mere beslutter han sig for at skyde præsidentkandidaten i opløbet. Det mislykkes, men kandidaten snupper Sarah's søn og holder ham op som skjold. Dette bliver foreviget af fotograf og medfører at han ikke bliver præsident. Og medens Johnny udånder - skudt af sikkerhedsfolk - så bliver hans sidste vision at hans mission alligevel lykkes for fotografens billede af præsidentkandidatens lidet positive opførsel fratager ham muligheden for at kunne indtræde som præsident. Og med den vision kan han udånde medens en tårevædet Sarah  holder hand hånd. 
Der er selvfølgelig mere, men en meget rørende film på sin vis.

Mvh
Per

19. januar:  R.I.P. David Bowie
Hej!

Endnu en kendis har forladt scenen.
Nu er det ikke fordi jeg specielt dyrker David Bowie. Jeg véd hvem han er, men ellers er det mere fra filmens verden at jeg har mit kendskab. Har dog set enkelte musik videoer hvor nogle tiltrak sig min opmærksomhed.
Som for mange musikere og skuespillere så kræves der åbenbart at du for at andre skal få øje på dig og dit eventuelle talent skal foretage dig lidt unormale ting i forhold til såkaldt normale mennesker. Og David Bowie er ingen undtagelse.
Men det jeg eventuelt kan nævne er en film som fascinerede mig meget og som jeg måtte anskaffe. Normalt har vi jo grev Dracula som vampyr per exellance. Men her har vi en kvindelig udgave ved navn Miriam fra Egyptens oldtid spillet af  franske Catherine Deneuve. Filmens titel er det sigende The Hunger.


David Bowie spiller her cellisten John som hun har giftet sig med.  Miriam's Ankh livets symbol som halssmykke er glimrende til at opskære ofrenes hals og fodre Miriam og John.
Parret bor i elegant lejlighed i New York hvor John underviser i klassisk musik. Men på et tidspunkt erfarer John at evig ungdom som lovet af Miriam ikke er helt langtidsholdbar.  Så 200 år efter hans forvandling begynder han at lide af søvnløshed og ældes hurtigt.

John henvender sig hos den kvindelige læge Sarah Roberts spillet af Susan Sarandon som er gerontologist. Sarah ignorerer hans bønner, men forfærdes da hun ser hvor hurtigt han ældes da han forlader klinikken.
Hjemme fodrer John sig på en af sine musikelever som sidste forsøg på at genvinde sin ungdom. Da det ikke hjælper meget, så beder han Miriam om at dræbe sig for stoppe smerten. Men Miriam fortæller ham at der ikke er noget at gøre. Så han ender på loftet sammen med hendes tidligere ægtefæller / elskere der i deres kister må leve et evigt liv som levende døde.

Sarah Roberts er interesseret i at erfare mere om John og besøger hans adresse hvor hun nu kun møder Miriam. Så får vi lidt lesbian love og yderligere gys og gru.
Men meget interessant vampyr film. Og jeg tror David Bowie kunne lide at være klædt ud og maskeret til ukendelighed..
Lidt billeder fra filmen til illustration.
Først den kvindelige vampyr Miriam
.

.
Så en David Bowie som John i forskellige faser. Sidst som helt mumificeret og hvor han får et farvelkram inden han ryger på loftet.

     

.
.
.
.

Ellers kender jeg kun anden film med titel: The Man Who Fell To Earth. Denne har jeg endnu til gode. Ellers har jeg set at han også har medvirket i andre film jeg har set, men hvor jeg åbenbart ikke har genkendt ham.

Inden jeg igen skal til at koncentrere mig om bøgerne, så har jeg lige igen fået diverse film fra auktion. Så måske kommer andet input en af de nærmeste dage fra filmens verden. Dog har der endnu ikke været yderligere Jules Verne eller Haggard titler på tilbud.
Men masser af andre interessante ting.

20. januar 2016: Lidt dystopi i hjemtaget DVD
Hej!

Af det seneste i hjemtaget / vundne DVD titler kommer her lidt til inspiration. Nogle af titlerne er rimeligvis at købe herhjemme.
Men først igen en slags Alien film der vel har fået producenter og instruktører og pengemænd til at vejre forår. Her bygget på roman af Robert A. Heinlein:  Starship Troopers.
.

     
.
Filmen instrueret af Paul Verhoven.
Som det vidst er normalt, så har de fleste instruktører kun valgt at frembringe først film. Og det er nok meget klogt, idet fortsættelser kræver mere end lidt ekstra og ikke altid kan holde gejsten oppe. Men når pengemænd kan lugte blod, så kan alt ske.

Men Paul Verhoven har frembragt flere film som jeg har nydt. Og de er normalt ikke for sarte sjæle. Kan blot nævne:
Flesh+Blood, Total Recall, Robocop, Hollow Man

Heldigvis er de alle på mit lager.

Men Starship Troopers fik også opfølgere, både # 2 & 3 + en animeret version kaldet Starship Troopers - Invasion.

Så har vi invasion:

   
.
.  
Beyond fra 2014 , Ender's Game fra 2013
Og lidt terrorist angreb med følger: RZ-9 fra 2015
Og efter katastrofen (mange lurer): The Book Of Eli fra 2010 om en ensom vandrer der prøver at beskytte sidste bog med religiøse undertoner
Og efter at have mishandlet moder Jord, så bliver ekspedition sendt til Mars for en mulig kolonisering: Red Planet fra år 2000

Lutter guf. Men mange andre interessante titler også. Det eneste jeg ikke har koncentreret mig om er problemfilm. Det er for deprimerende.


28. januar 2016: Mathias Sandorf.
Hej!

Så måtte jeg også hjemtage DVDen om Mathias Sandorf. Endnu en TV filmatisering fra 1979 hvor vi har en italiensk-fransk-tysk-ungarsk samproduktion.
DVDen er i 4 episoder, selv om den oprindelig skulle være i 6 afsnit à 60 min. Så blot der ikke er klippet noget - man véd aldrig.
Jeg kender ikke umiddelbart nogle af hovedpersonerne:  István Bujtor, Claude Giraud og på spindesiden Monika Peitsch.
Kender dog en nævnt skuespiller ved navn Ivan Desny som spiller grev Ladislaus Zathmar. Har set ham i flere franske film i gamle dage.

Jeg tror der var adskillige Europæiske tv samproduktioner i perioden 1965-1985. Nogle kender jeg, men næppe alle. Lige nu rumsterer der en serie i hjernemassen som jeg ikke kan komme på og som tager os tværs gennem Rusland. Har set den i tidernes morgen rimeligvis fra DR. Nå, måske en dag dukker den frem af tågen med fyldestgørende oplysninger.

Men nu vil jeg snarest nyde denne serie og se om noget genkendeligt skulle dukke frem af glemslen. Den skulle vidst også være optaget i Dubrovnik hvor jeg har aflagt besøg inden gemytterne kom i kog.


Og så en anden udgave af Skønheden Og Uhyret med titel: Beastly fra 2011.
.
En moderne historie om en rig og arrogant student som ydmyger pige ved et party. Desværre har hun rygte for at være en heks. Så det skulle han måske ikke have gjort og så ovenikøbet foran hendes klassekammerater. Så han modtager forbandelse der gør ham så frastødende som hans sjæl.  Kan han ikke finde en der kan elske ham inden et år så vil forbandelsen vare evigt.
Så kan han måske lære det. Og der må gerne gættes på resten.


Philip K. Dick 1. del

Hej!

Ja, det er ikke fordi der er sket noget revolutionerende.
Jeg prøver stadig at rydde op og registrere.
Men måske interessant med lille bidrag til science fiction litteraturen.
Så for et stykke tid siden film bygget på roman af Philip K. Dick. Desværre sendt fra TV3 og disse evindelige reklameafbrydelser giver mig små hvide orm.
Eneste gode er at man måske bliver bevidst om ny spændende film og serier. Noget som efterhånden er en mangelvare på de officielle kanaler. Min mening naturligvis.
Men den film jeg nylig blev klar over er The Adjustment Bureau fra 2011.
Nu skal man nok have en krøllet hjerne for at skrive om science fiction og fantasy. Og Philip K Dick må siges at være i besiddelse af en sådan.
Mange af hans bøger er blevet filmatiseret, men har vidst ikke gjort ham til rigmand. Måske på grund af 5 skilsmisser og som det efterhånden opleves i Amerika med misbrug af narkotiske stoffer. Han blev da også kun 53 år.
Men da jeg godt ville se The Adjustment Bureau uden at jeg tabte tråden og tålmodigheden, så købte jeg den England for forholdsvis små penge uden at jeg gad undersøge om den var at få herhjemmefra.
Så scan af filmens DVD cover vedhæftet - igen ikke ophidsende. Men vi har det unge par på flugt fra mændene med hattene som i deres notater har set at disse 2 unge mennesker ikke er bestemt for hinanden og derfor gør hvad de kan for at holde dem fra hinanden.
Spørgsmålet er: Kontrollerer vi skæbnen eller bliver vi manipuleret af ukendte kræfter?
Derfor: En ambitiøs politiker (Matt Damon) får et glimt af fremtiden som skæbnen har planlagt for ham og bliver bevidst om at han faktisk ønsker noget andet. Så da han møder balletdanser (Emily Blunt) så bliver han klar over at det er kvinden for ham. Imidlertid konspirerer mystiske mænd for at holde parret adskilt.
Så vor gode politiker bliver klar over at han er oppe imod skæbnens agenter der af al magt prøver at forhindre at de nogensinde kan forenes. Han må derfor trodse skæbnen og den udstukne vej for him og risikere alt for at kunne blive sammen med kvinden i hans liv.

Og når vi nu er ved filmatiseringer af hans romaner / noveller så her et kort udpluk af de fleste som jeg også har i min samling:
1. Blade Runner fra 1982. Bygget over "Do Androids Dream Of Electric Sheep?" En film som fik anmelderne til at klappe i hænderne. Filmen er lavet med 2 forskellige slutninger. Scan vedhæftet
2. Total recall fra 1990. Bygget over "We Can remember For You Wholesale". Scan vedhæftet.
3. Screamers fra 1995. Skulle være bygget på "Second Variety". Scan vedhæftet
4. Minority Report fra 2002. Scan vedhæftet
5. Impostor fra 2002. Scan vedhæftet
6. Paycheck fra 2003. Scan vedhæftet
7. A Scanner Darkly fra 2006. Scan vedhæftet
8. Next fra 2007. Bygget på "The Golden Man". Scan vedhæftet
9. Screamers - The Hunting 2009
10. Radio Free Abemuth fra 2010. Scan vedhæftet
11. The Adjustment Bureau fra 2011 bygget over "The Adjustment Team"
12. Total Recall 2012. Genindspilning af filmen fra 1990. Scan vedhæftet


Fra starten har Ace Books udgivet mange af hans bøger. Bøger med spændende forsider. Det kunne måske være næste bidrag.

31. maj 2015: Loppefund.

Hej!

 Ja, så er sæson for loppemarkeder started.

I søndags besøgte jeg det lokale i Ringsted midte. Håbet er jo at du finder det uventede. Ting du mangler til en samling eller ting du ikke anede eksisterede og som du må eje.

Nogle gange råber tingene til dig: Køb mig! Jeg vil hjem til dig! 

Men denne søndag fik mig da godt nok til lommerne selv om der ikke var alverdens købmænd på denne dag. Men jeg fil da købt en masse DVDere til en 10'er. Utroligt at denne form for underholdning tilsyneladende ikke appellerer til så mange købere længere. Nogle gange falder jeg i staver over hvad der egentlig foregår. En biograf billet koster vel i dag tæt på 100 kr. Og kan du vente lidt så kan du få en film eller revy eller koncert til evig fremvisning hvornår du vil. Og så for små penge.

 Fik også købt 4 cd'ere til 2 kr pr stk. 3 af disse er aldrig spillet idet de stadig var med folie. 

Nogle gange må jeg ryste på hovedet. Hvad foregår der?

 Men af gamle sager har jeg denne gang koncentreret mig om at fortælle om købte Politikens Stjernehæfter. Disse hæfter der i sin tid kom med 44 hæfter i perioden 1944-47.

Nu mener jeg, at jeg har dem alle sammen, men da de ikke sådan hænger på træerne og sjældent er at finde, så køber jeg.

Af  disse stjernehæfter kom der vidst kun én Jules Verne, nemlig Rejsen Til Jordens Indre.  

Men viser lige de hæfter jeg faldt over:

# 32 Verdens Bedste Kriminalhistorier samlet af Jens Anker. Omslag af selveste Storm P.

# 35 Rejsen Til Mars af Alexei Tolstoi. Skrevet lige efter revolutionen. Omslag af Arne Ungermann. Hvad har mon inspireret ham?

# 38 Gerards Historier af Conan Doyle. Omslag efter fransk kobberstik.

# 40 Engelske Kriminalhistorier samlet af Jens Jensen.  Omslag af Storm P.

     

    

Så var der også en masse af bladet Cowboy fra bladkongen Aage Ark og hans forlag. Et meget populært og langtlevende hæfte. Formoder at materialet stammer fra diverse amerikanske pulps. Næsten alle forsider til dette blad er tegnet af Palle Wennerwald. En smagsprøve fra 10 november 1944 vedhæftet: # 182 der er 6 årgang.

 Man har indtryk af at kulturen blomstrede dengang. Måske på grund af at der ikke fra fjernsyn og grundet besættelsen.

Jeg lader svaret blæse i vinden og græder snot. 

11. august 2016: Lidt fra gemmerne.

Hej! 

Fandt lidt i kasser som måske kan være interessant.
Først den første Tarzan bog fra Frederik E. Pedersen's Forlag 1953: Tarzan, Abernes Konge.
I alt blev der udgivet 19 bøger i denne serie. Desværre uden illustrationer.
Så var udgivelserne fra Hasselbalch med Axel Mathiesen's forsider og illustrationer noget mere spændende, selv om ikke alle Tarzan bøgerne blev udgivet.
Men på forsiden til denne Tarzan bog har jeg endnu ikke kunnet identificeret kunstneren. Men nogle af disse forsider fremstillede Tarzan som en stor dreng synes jeg - hvilket han selvfølgelig også har været. Men Hogarth som kunstner sidder nok i mit baghovede og vil ikke sådan fjernes. Der er dog senere kommet andre spændende kunstnere på banen. Men smag og behag.

.


.

Så kom også de første 3 bøger fra Gyser Klubben frem i lyset. I alt skulle der vidst være 8 stk udgivet af Thanning og Appel i årene 1953-54. Forsider af Des Asmussen Og Asger Jerrild. Her:

.
       

.

Den Usynlige Mand af H.G. Wells .
.

Mystiske Fortællinger af Edgar Allan Poe. Indeholder følgende historier:
Guldbillen
Dobbeltmordet I Rue Morgue
Den Røde Døds Maske
Hjertet, Der Røbede
Den Aflange Kasse
William Wilson
Du Er Manden

.

Den Anden Side Af Månen. Indeholder følgende noveller:
Den Tavse Klode af Ray Bradbury
Mus af Frederik Brown, samt endnu en af samme forfatter:
Det Bankede!
Morgenstjernen af Robert Spencer Carr og endelig:
Tilflugt For Natten af Robert Moore Williams  

Har ikke haft tid til at finde original-titler frem. Men Ray Bradbury er vel velkendt. Men også Frederik Brown er så absolut interessant. Husker stadig "Det Bankede!":  "Han var den sidste mand på Jorden. Pludselig bankede det på døren." Det kalder vel  gyset frem. Specielt efter mørkets frembrud. Men Frederik Brown kan også levere hårdkogte historier - også i krimi genren.

Kassen indeholdt også diverse indianer og ridder bøger, samt bind 1 & 4 af Doktor Nikola med illustrationer af Oscar Knudsen. Bøgerne er indbundne og det som desværre ofte skete var, at forsiderne blev fjernet. 
Jeg skulle dog også have nogle med bevarede forsider.

Fortsat god dag. Og forhåbentlig med lidt sol og sommer. Per

19. oktober: Lidt fra gemmerne.

Hej!

Ja, jeg er stadig i færd med at rydde op i kulturelt guld.
Faldt lige over pulps fra 1931 med titel Argosy.
Argosy betyder noget i retning af handelsskib med rig last.
Disse "Handelsskibe" kommer rundt i alle genrer: Eventyr, fantasy, science fiction, pirat & cowboy og hvad der ellers kan være.
Jeg vedhæfter lige eksemplar hvor vi igen har Tarzan inspiration. Otis Adelbert Kline og hans skriverier er tidligere omtalt. Robert A. Graef har tegnet forsiden til Jan fra junglen.

.

       
.

Og så lidt kineserier igen med forsider af Paul Stahr. Sax Rohmer fik virkelig sat gang i den gule fare da han introducerede Fu Manchu & Co.

Inde i magasinerne har vi illustrationer til de forskellige historier.
Kvaliteten på disse pulps er også tidligere omtalt. Og med kvalitet mener jeg stand af magasinet. De var jo tydeligvis massefabrikeret og uden tanke på bevaring. Men disse pulps endte jo op med at blive cult og samlerobjekter. Forsiderne var jo nogle der råbte "KØB MIG!" og blev til sidst for meget for censuren. Om det var fornuftigt skal jeg ikke gå ind i. Spiritusforbud førte jo heller ikke til noget godt. Og virkelighedens begivenheder overgår vel også mange gange fiktionen. Mennesket er nu engang en destruktiv race.




14. december 2016: Julegaver til ego.

Har lige foræret mig selv 4 julegaver i bogform:

The Art Of Alessandro Biffignandi - for stor til scanneren, så jeg har lånt billedet fra nettet.

2 stk Sex And Horror - The Art Of Emanuele Taglietti   (forskellige udgivelser selv om titlerne er ens).

Disse 3 omhandlende italienske kunstnere der især er kendt for forsider til italienske erotiske tegneserier i lommeformat. Gerne udi horror, fantasy & adventure. Indholdet stod desværre ikke kunstnerisk mål med forsiderne. Men var du sexuelt underernæret, så kunne du måske finde dem interessante. Men jeg erindrer og er opdraget med at det er omslag der sælger varen. Det er der åbenbart også andre der synes.

.

          

.

Og så den amerikanske kunstner Margaret Brundage:

The Alluring Art Of Margaret Brundage. Fornem udgave af denne kvindelige kunstner der vel er mest kendt for sine forsider til pulp magasinet "Weird Tales"

.

Her illustrerede hun fra 1933 - 1938. Fra en tid hvor der ikke skulle meget til før alt næsten  var fy, fy. Men de kvindelige medvirkende var ren pin-up. Men som mange kunstnere dengang balancerede hun på censurens knivæg.

Forord af en anden fornem kvindelig kunstner udi science fiction og fantasy, nemlig Rowena Morrill. Bogen er også for stor til scanneren, så igen har jeg lånt billedet på nettet.

Kender desværre også lignende censur herhjemmefra. Erindringen er ikke helt død endnu.

Hvis interessant, så kan vi godt gå ned af Memory Lane med illustrationer.  Men uden politisering - folk kan vel selv drage egne konklusioner.

 

Men generelt så bliver jeg lidt bedrøvet når man grundet misforstået  politisk korrekthed begynder at censurere i gammelt materiale. Disney vil klippe i julemandens værksted og Pippi Langstrømpe går heller ikke ram forbi og TinTin og, og, og.... Listen bliver lang som et ondt år. Kommer i tanke om tidligere genbo I Ballerup der stammede fra DDR og som kunne fortælle om omskrivning af Verdenshistorien og lignende. Vi er ved at vende tilbage til fortidens fejltagelser. Ja, nu græder jeg snot og begynder at fundere over hvad fremtiden mon vil bringe. Men det tegner ikke godt og så må jeg modsætte mig globalisering hvis det medfører en tilbagevenden til alle de fejltagelser der står i kø (i EU regi?). 

 

Ellers så står jeg stadig på hovedet i diverse kasser i et arbejde værdig en Herkules.

Forventer at komme tilbage inden Jul for lige at sende de bedste ønsker.

 

TV2 sendte for øvrigt 2 Jules Verne film  her i week enden: Rejsen Til Jordens Indre med Brendan Fraser og Journey 2: Den Hemmelighedsfulde Ø. Så dem ikke, da jeg har dem på DVD til en slags skræk og advarsel. Forventer at gamle Jules ville rotere i sin grav specielt hvis han så den sidste. Har tidligere kommenteret på disse. Jeg kan ikke lade være med at filosofere over hvad der egentlig skal til for at en filmatisering kan kaldes vellykket. Teknikken i dag kan jo lave alt men skal åbenbart føres i stramme tøjler for ikke at overskygge historien - ellers går det som regel galt.

mvh

Per


26. januar 2017.

Hej! Lidt fra gemmerne.

 
Under oprydning så kommer her lidt af den "rigtige" Tarzan - min og Edgar Rice Burrough's mening. Billede og poster fra Tarzan And The She Devil. Den danske titel er lidt mere tam: Tarzan, Elefanternes Konge. Tarzan spilles af Lex Barker og hun-djævelen af Monique Van Vooren. Kommer i tanke om at jeg så hende i "Lemmy" filmen Nu Bli'r Der Slagsmål (scan af program vedhæftet) og også i anden fransk gangster-film med Henri Vidal Og Erich Von Stroheim kaldet Gangsternes Gade fra 1955 med musik af Sidney Bechet.  Og disse franske gangster film var som regel både hårdkogte og uden happy ending. Ofte var "helten" afgået ved døden inden der stod FIN.

Og når vi taler om Tarzan, så blev de fleste tegneserier fra DC lavet af Joe Kubert. ( I hvert fald forsiden).Tidligere nævnt. Men jeg stødte også nylig på anden tegneserie af samme kaldet TOR om en verden for millioner af år siden. Smagsprøve vedhæftet. Mener at Familiejournalen engang i 50'erne bragte tegneserie om denne figur og også af Joe Kubert. Den var i 3-D og det var ret så revolutionerende. Erindrer at jeg også fik anskaffet mig amerikansk tegneserie hefte i 3-D fra den lokale kiosk i Jernbanegade i Vanløse som bugnede med amerikanske hefter af forskellige slags. Tegneserie heftet hed Rootie Kazootie. Jeg har stadig heftet, men ikke lige ved hånden, så jeg har lånt billede af heftet fra GCD. Og de omtalte numre af Familiejournalen har jeg heldigvis også, men igen ikke lige ved hånden. Og en anden serie fra gamle dage var Turok, Son Of Stone også fra Dell der først udgav den i Four Color Serien og da den åbenbart blev godt modtaget, så fik den lov til at få sit eget hefte. Kom også på dansk med nogle numre i sort/hvid. Men tegningerne var super og serien spændende med vulkanudbrud og dinoer og jeg skal komme efter dig skal jeg.... 

 
  

Jeg tror nu nok at Lex Barker også har været under hormon-behandling som bodybuilder. Det naturlige er vidst ikke så naturligt "over there". Han blev da også kun 54 år. Om det skyldes for mange hormoner eller hvad må jeg læse mig til ved lejlighed. Men erindrer at han under krigen blev såret og fik en sølvplade indopereret i kraniet. Og så har han vidst også været i nærkontakt med vor egen Ann Smyrner og hvem der ellers var til rådighed da han fik fast arbejde i Europa. 

Bøfkager som Gordon Scott, Steve Reeves og hvad de nu hedder allesammen har alle været en tur igennem møllen. Og jeg erindrer da, at der også blev annonceret med større lem hvis du ikke var tilfreds. Som f.eks John Holmes der vidst skulle bruge en trækvogn når han skulle bevæge sig rundt. Eller også var det en anden. Det er noget som blev registreret i hjerne-computeren når jeg "faldt" over et billede eller en annonce. Det var nu mest da det var forbudt. Og det forbudte er nu altid noget der appellerer til folk - må sige at jeg da også har været nysgerrig.

Kender ikke Ilse Hundjævelen fra Siberien, men af titel kender jeg Ilse - Hundjævelen Fra SS. Har dog aldrig set den. Er det den amerikanske film fra 1974 der hedder Ilse- She Wolf Of The SS? Jeg har nu aldrig rigtig brudt mig om at se krigsfilm selv om der da er et par stykker som jeg har set.

Men djævelen siges at være en kvinde og en femme fatale hedder som regel Eva eller Eve i forskellige sammenhænge. Kan tænke mig at det har noget religiøst over sig.

Men som tidligere nævnt, så er Nazi-tiden en guldgruppe i Amerika som leverede materiale både til film, tegneserier og mandeblade. Da jeg har et par blade liggende inde på computeren, så får du lige et par smagsprøver på mandeblade der som pulps henvender sig til mænd og de lavere instinkter:

Man's Adventure fra november 1965

Man's Epic fra november 1964

Man's Story fra august 1966

Og du behøver ikke at være i tvivl om noget som helst, selv om tegningerne mange gange overdriver og bevæger sig væk fra faktiske forhold for ligesom at få budskabet eller dyreinstinktet frem.

samt:

Hessa med en Ilse type: Italiensk tegneserie der også havde franske og hollandske udgivelser. Og sikkert også i andre lande. Bortset fra forsiderne så var tegningerne dog ikke en guldgruppe.

Ja, hvad der dog ikke appellerer til folk.

Skulle du ønske at se mere, så vil jeg snart være leveringsdygtig. Normalt er det kvinderne der bliver udsat for de frygteligste ting, men der er da også udgivelser hvor kvindekønnet er det stærke køn og manden den der bliver ydmyget og får tæsk.

5. februar 2017

Hej!

Her lidt fantasi fra gamle dage som er blevet til virkelighed eller noget som vi måske har til gode?

Så lidt magasiner der prøver at spejde ind i fremtiden:

Science & Invention february 1921: Om muligheden for at gøre sig usynlig. Både bog og film var spændende. Er også set som TV serier. Kommer også i tanke om Philadelphia Eksperimentget der også er blevet til film. Ja, hemmelighedskræmmeri afføder alskens teorier og historier.

Science & Invention may 1923: En automobil anno 1973. Om bord er tilsyneladende også muslimsk kvinde med mulepose.

Science & Invention february 1922: Lignende model har vi både set i levende live på Bellahøj i sin tid samt i James Bond filmen Thunderball.

Science & Invention march 1921: Véd ikke om dette allerede er virkelighed, men har da set dette scenarie i James Bond filmen Doctor No og også i senere sf film.

   

Popular Mechanics may 1950: Vi er allerede ved at tænke på raket til Månen. Ligner noget fra en film jeg har set, blot var det en rejse til Mars. Titlen erindrer jeg ikke i øjeblikket. Så vidt jeg kan bedømme er kunstneren til forsiden af Ed Valigursky der også har leveret mange forsider til dette magasin.

 

Ja, virkeligheden overgår mange gange fantasien.

Såfremt interessant, så kom jeg pludselig i tanke om Mars-filmen nævnt under mit brev af 3.2. Filmen er fra 1951 og jeg har rimeligvis set den i sin tid i Platan Bio. Hvad den hed på dansk erindrer jeg ikke, men original titel er Flight To Mars. Mener ikke at jeg ligger inde med program til filmen, men jeg fik den da senere anskaffet på DVD. En af original-plakaterne vedhæftet.

 

Da jeg på den tid sugede oplevelser til mig, så var den spændende - måske også fordi forskellige blade og legetøj udi science fiction dukkede op i butikkerne på den tid. Og raketterne dengang så mere strømlinede ud end det vi hidtil har set i virkeligheden. Mere som f.eks. vedhæftede tegning af Chelsey Bonestell der i 50erne leverede flere forsider til The Magazine Of Fantasy & Science Fiction. Han var også leverandør til filmen om Klodernes Kamp fra 1953. Her var han mester for billeder af forskellige planeter i vort solsystem for at fortælle om hvorfor Marsbeboere havde et godt øje til planet Jorden. 

Ja, det usædvanlige har altid interesseret mig. Og da jeg også sidste gang kom til at nævne Philadelphia Eksperimentet så lad mig slutte med at vise en af mulige DVD forsider. Viste er fra min samling.

Jeg ledte efter titlen på tegneserie som omhandlede det første science fiction  blad som jeg mindes jeg fik anskaffet mig. Jeg vidste at Fawcett comics havde udgivet det, men jeg mente, at det var i en serie om filmgengivelser. F.eks Fawcett Movie Comics eller en af de øvrige. Men det viste sig at være et såkaldt one-shot. Det var raketten der fascinerede mig og så det at du skulle kravle hele vejen op til mandskabsrummet. Er det ikke noget der kan få en 9 åriges hjerte til at banke?

Jeg var så stolt over at det lykkedes mig at finde frem til det, så jeg iler hermed med mit fund. 

 

Såfremt interessant, så kom jeg pludselig i tanke om Mars-filmen nævnt under mit brev af 3.2. Filmen er fra 1951 og jeg har rimeligvis set den i sin tid i Platan Bio. Hvad den hed på dansk erindrer jeg ikke, men original titel er Flight To Mars. Mener ikke at jeg ligger inde med program til filmen, men jeg fik den da senere anskaffet på DVD. En af original-plakaterne vedhæftet.

 

Da jeg på den tid sugede oplevelser til mig, så var den spændende - måske også fordi forskellige blade og legetøj udi science fiction dukkede op i butikkerne på den tid. Og raketterne dengang så mere strømlinede ud end det vi hidtil har set i virkeligheden. Mere som f.eks. vedhæftede tegning af Chelsey Bonestell der i 50erne leverede flere forsider til The Magazine Of Fantasy & Science Fiction. Han var også leverandør til filmen om Klodernes Kamp fra 1953. Her var han mester for billeder af forskellige planeter i vort solsystem for at fortælle om hvorfor Marsbeboere havde et godt øje til planet Jorden. 

Ja, det usædvanlige har altid interesseret mig. Og da jeg også sidste gang kom til at nævne Philadelphia Eksperimentet så lad mig slutte med at vise en af mulige DVD forsider. Viste er fra min samling.

Jeg ledte efter titlen på tegneserie som omhandlede det første science fiction  blad som jeg mindes jeg fik anskaffet mig. Jeg vidste at Fawcett comics havde udgivet det, men jeg mente, at det var i en serie om filmgengivelser. F.eks Fawcett Movie Comics eller en af de øvrige. Men det viste sig at være et såkaldt one-shot. Det var raketten der fascinerede mig og så det at du skulle kravle hele vejen op til mandskabsrummet. Er det ikke noget der kan få en 9 åriges hjerte til at banke?

Jeg var så stolt over at det lykkedes mig at finde frem til det, så jeg iler hermed med mit fund. 

13. marts 2017.

Hvad kassen gemte.

I min daglige  søgen så får jeg lyst til at citere Adam Oehlenschläger. Det jeg eventuelt finder er ikke guldhornene, men måske litterært guld (haha):

Jeg higer og søger  - I gamle Bøger,  - I oplukte kasser - Med speidende Øie...

Nå, men i hvert fald pop litteratur og lignende. Og sikkert ikke noget der hverken får en litteraturpris eller en Bodil endsige en Oscar. 

Kom til at lukke ny kasse op som viste sig at indholde DVD'ere som endnu ikke var registreret viste det sig. For mig er det jo spændende - ellers havde jeg nok ikke anskaffet mig materialet. Spekulerer over om jeg nogle gange er for levende. Man kan jo ikke rumme alt og det hele varer jo kun et menneskeliv. Noget jeg endnu ikke har taget til mig.

Men hvad med en anden udgave af Vokskabinettet? Her en lidt anderledes udgave fra 2005. Men skal endelig ikke sammenlignes med klassikeren med Vincent Price fra 1953. Denne her udgave er en mere ungdommelig splatter film. En lidt interessant forside som for en gangs skyld falder i min smag. Men ud over at vise denne forside så får I lige et foto fra samlingen af den gamle klassiker som på mesterlig vis fremkalder gyset. Uden splatter, men med masser af gys.

   

Og hvad var der så mere? Jo, Raketskib X-M som tidligere er omtalt med danske Åse Madsen og hvor den danske filmplakat er af Kurt Wenzel. Jeg formoder jeg finder at jeg også er i besiddelse af denne. Men denne DVD  skyldes nok at materialet sikkert stammer fra en tosset samler der har gemt filmen og hvor også sekvenserne er med i Sepia farver. Tidligere omtalt. Så hurra for tossede samlere som bevarer ting som ellers ville forsvinde.

    

Men jeg har i hvert fald plakat -også af Kurt Wenzel - til Den Forsvundne Verden (Lost Continent). Det er blodtørstig udgaver af T-Rex der anbefaler folk at gå i biografen. Jeg har vidst tidligere vist en af de amerikanske plakater til filmen. Men her den røvsyge DVD udgave. Er også tidligere vist fra Tyskland hvor man påstår at den kan tilskrives Jules Verne. Ikke første gang man krediterer mesteren for ting han intet har med at gøre. Kunne man så bare vise en interessant  forside så var der da noget man kunne klappe af. Men til orientering så blev denne film fabrikeret på 11 dage ifølge det oplyste. Så den i sin tid i biografen og bortset fra monster-øglerne som ikke imponerede, så var historien som sådan interessant nok for en purk som mig. Jeg var vel omkring 9 år på det tidspunkt.  Men kig endnu engang på forsiden og sig om den med øjne anno 1951 er interessant. Kurt Wenzels plakat var absolut spændende og programmet som endnu mangler at blive gravet frem er en gengivelse af plakaten i nedfotograferet format.  Jeg vil påstå at den sælger billetter. Jeg købte. Skal nok vise materiale når jeg har mulighed for det.

Endvidere var der også filmen Army Of Darkness - en lidt mere humoristisk fantasi film. Men der er nu noget over skeletter. Viser lige original plakat og så den mere kedelige DVD udgave. Husker stadig da professor Tribini fortalte om  kollegaen Labri  der fremviste skelettet af en ung pige på 16 år. Det var ikke fup - det var det rene svindel. Erindrer stadig  foredrag jeg var til af Tribini efter at han var kommet hjem fra USA rejse.

Ellers var der også lidt krimi af den spændende slags. Men så breder vi os nok for vidt.

  

Og for lige at runde af:  Jeg så at man nu reklamerer for endnu en filmatisering af gamle King Kong. Nu hedder den så vidt jeg erindrer "Kong Of Skull Island". Så jeg må vel også på et tidspunkt se om der er noget nyt der kan begejstre, eller om det endnu engang drejer sig om kassetænkning. Ja, det er det vel altid, men forhåbentlig uden at du bemærker det i nævneværdig grad.

.

 Det er jo lidt uforudsigeligt hvad jeg graver frem. Men stødte på denne Haggard bog om Kong Salomons Miner

Chr. Erichsen er udgiver men mener åbenbart at forfatteren ikke skal nævnes på forsiden. O.K. alle formodes vel at vide hvem forfatteren er. Men Haggard bliver da nævnt sammen med oversætteren Erling Stensgård når vi åbner op for godterne. Og for en gangs skyld så bliver kunstneren der har tegnet bogens forside nævnt, nemlig Palle Wennerwald. Men det er nu forholdsvis nemt at gætte. Bogen er fra 1943 så vidt jeg kan tyde: MCMXXXXIII.

Bogen er uden illustrationer men der er et tegnet kort af Carl H.F. Schmidt på side 20.

Og da jeg lige checker mine DVD'er for at se om noget mere skulle være glemt, så stødte jeg på Journey 2: The Mysterious Island. DVD siger ikke noget om Jules Verne og det kan han måske være glad for. Men ved at gå ind på IMDb så bliver han da nævnt som den der har begået roman som man læner sig op ad. Jeg har  tidligere omtalt filmen med min ringe mening, men her er så omslaget til DVDen. Det er bøfkagen Dwayne Johnson der løber væk fra øgle sammen med Josh Hutcherson og Vanessa Hudgens. Bagrunden er vel så Atlantis. Som det ses, så kan den anbefales for alle over 11 år. Spekulerer over om den mon ikke ville være forbudt for børn dengang jeg var barn. Vi var nemlig meget sarte dengang.

30. marts 2017: Hvad gemmerne viste.

 Så lige Lejf's engelske udgave af 20.000 leagues Under The Sea. I forbedret papirkvalitet som der står.

Nu husker jeg de danske udgaver af Illustrerede Klassikere der også gik over til bedre papirkvalitet da de nærmede sig # 100 eller deromkring. Men samtidig introducerede man også betydelig ringere produkt tryk- og farvelægningsmæssigt. Jeg holdt op med at købe bladet da kvaliteten blev lidt for ringe efter min mening. Og selv om forsiderne vel var gode nok, så var indholdet det ikke."Udsovsning" til trykkerier i Polen og andre lande hvor man  kunne få det lavet til billige eller næsten ingen penge blev vel for stor fristelse. Ikke at Polen og andre lande ikke kan levere et ordentligt produkt. Det er vel beskeden oppefra om discount der præger billedet og sygdommen som hærger nuomstunder: Mange penge hurtigt! Giffen gaffen guffen - skejserne skal i skuffen.

 
Amerikanske tegneserier kommer farvemæssigt ikke tilnærmelsesvis  på højde med det som jeg har set i Danmark fra f.eks Aller og andre i deres velmagtsdage. Tryk med masser af raster der kælede for skygger og hvad véd jeg.  Husker hvor skuffet jeg blev efter at have anskaffet mig fornem bog om Flash Gordon af Alex Raymond der blev trykt i sort/hvid for sidenhen at udkomme i farvelagt udgave. Sikke noget makværk, når man også har udgaverne fra Dansk Familieblad på nethinden. Nå, blot et lille pip fra ham den gamle tosse.

Men da jeg fandt DVDere som var undgået registrering så har jeg rodet lidt mere med dette. Så jeg stødte blandt andet på:

 

Jules Verne's En Verdensomsejing Under Havet fra 2007. Men her er titlen ikke 20.000 leagues under the sea. Vi skal helt ned på 30.000 leagues. Så kan man som Jules Verne fan godt gå hen og blive lidt mistænksom. For det første skal vi endnu længere ned i dybet, for det andet er filmen udgivet som video eller fremstillet for video-folket. Det er normalt ikke et godt tegn.

Men jeg må sige, at denne forputtede video endnu ikke er blevet set af mig. Og selv om der da er enkelte DVD'ere jeg endnu ikke har set, så hører det til sjældenhederne. Så en af dagene må jeg sætte den i maskinen.

Da jeg scannede forsiden så har jeg samtidig været inde og kigge på lidt oplysninger om filmen. Og jeg tror at mine bange anelser vil holde stik: Kaptajn Nemo skulle være blevet fremstillet som en lidt mere gal person - noget som jeg ikke umiddelbart kan sige ja til. I mine øjne er han mere en helt på sin egen måde. Og ved at kigge på noget billedmateriale så er man måske også hoppet frem i tiden. Nå, vi får vel svaret snart. Måske en ikke så trofast produktion ligesom Journey 2 også kaldet Den Hemmelighedsfulde Ø. Måske kommer der en anmeldelse fra mig.

Vi får se om jeg får ret.

Indtil da, så faldt jeg også over tysk udgave af Rejesen Til Jordens Indre også med James Mason. Igen ikke ophidsende forside men man kan også slå DVDen over og få original engelsk version. Og sandelig om jeg ikke også stødte på Master Of The World eller Luftens Erobrer som den hed her til lands. Her har vi Vincent Price som Robur der ligesom kaptajn Nemo erkender at snak ikke fører til noget. Der skal handling til. I får lige scan af Nautilus på 30.000 leagues, En tur til jordens indre med James Mason, Arlene Dahl og Pat Boone og endelig Luftens Erobrer.

Forstår stadig ikke denne DVD branche (og mange andre ting også): Først efter at nogle personer har leveret private kopier, så vågner selskaberne op og beslutter sig for at fremstille professionelle kopier.

Men jeg kunne godt blive ved. Og jeg bliver også mindet om at flere ting er blevet slettet fra hukommelsen. Måske var det noget med en ung Sherlock Holmes af Steven Spielberg eller en BBC udgave af Den Forsvundne Verden? Vi får se hvad jeg kan kaste på bordet.

Troede at jeg efterhånden var færdig med registrering af mine DVDere. Men der er åbenbart stadig ting der gemmer sig.

Det er dennegang hverken Verne eller Haggard, men alligevel interessant som sådan, idet der er produceret mange ting som vel er decideret kassetænkning. Og som mange gange efterlader en pinlig fornemmelse.  Men Highlander har jeg set både som biograffilm og også enkelte afsnit der vel blev sendt fra Kanal 2 som jeg engang abonnerede på. Der var jo ikke så mange muligheder engang. Men meget af mit kendskab til film og serier kom - ja, gæt - ikke fra de licenskrævende kanaler men netop fra Kanal 2 som sendte mange spændende ting. Og du blev også forsynet med blad der fortalte om hvad der var på månedens menu.

Ja, for mig interessant. Så her scan af:

Planet Of The Apes - tv serie fra 1974 i 14 afsnit. Og det er Fox der også står bag denne serie. I øvrigt blev aberne også overført til tegneserier. Så i øvrigt for nylig den seneste film om disse aber: Abernes Planet - Oprindelsen fra 2011 (Rise Of The Planet Of The Apes). Endnu engang må jeg konkludere, at jeg er forbløffet over hvad man i dag kan lave. Teknisk super de luxe og filmen er absolut interessant. Og sandelig om der ikke er endnu en ny på vej: Abernes Planet - Revolutionen fra 2014 (Dawn of the Planet of the Apes). Denne har jeg endnu til gode. Må indrømme, at jeg ikke er blevet træt af disse nye produktioner hvorimod suppekogeriet efter de gamle udgaver ikke faldt så meget i min smag.

Så var der også en gang Highlander som også måtte blive til en serie efter succesrige film med Christopher Lambert og Sean Connery. Her kom der afsnit i 6 sæsoner som jeg også fandt interessante. Men med lidt andre skuespillere. Et scan af sæson 5 vedhæftet.

Og så stødte jeg også på Darkman fra 1990 som blev til 3 biograffilm der vel har fået kultstatus. Så her lige et scan af den første film. Og så kunne vi vel også nævne Robocop og Terminator og jeg skal komme efter dig......

3. april 2017.

Hej!N

 

Jeg kom i tanke om mindst 1 DVD som jeg endnu ikke er stødt på og som jeg kan se at jeg ikke har registreret. Så der er nok endnu mere der venter. Det er lige før man får sved på panden.

Men jeg stillede noget på plads og fandt denne lidt interessante DVD:

Journey To The Center Of The Earth fra 1989. Denne film fra det hedengangne selskab Cannon Film har tilsyneladende kun brugt titlen fra Verne og så måske også den overornede idé. Filmen er vel mest møntet på ungdommen. Men har indtryk af, at Verne mange steder betragtes som børnebogsforfatter. Det er nok fordi de voksnes verden i de fleste tilfælde er / var uden de store horisonter.

Nå, men egentlig er der vel meget Verne i denne film selv om han tilsyneladende ikke er nævnt nogle steder. 

Handlingen er unge mennesker der på Hawaii udforsker en grotte og falder i et hul og efterfølgende ender i det forsvundne Atlantis. Noget bekendt er der over scenariet, men de uhyrer du ser på coveret til DVDen må vel også være lidt udenfor Verne skiven.

Og da filmen lænede sig op af andet gys og gru så får du lige som bonus film om kvindelige vampyrer. Der er nu noget ved at få tænderne i halspulsåren - efter sigende giver det et erotisk sus. Må spørge Dracula ved lejlighed. Nu er han i skikkelse af Christopher Lee rigtig død, men der er mange andre der venter på at overtage rollen. En fascinerende figur. Og David Bowie der også forsøgte sig ved hjælp af Catherine Deneuve endte på loftet i filmen The Hunger men i virkeligheden endte han op i en anden kiste.  

Jeg stødte også på endnu en udgave af Conan Doyle's The Lost World så med mindre du protesterer så kommer der vel et indlæg. Men jeg vælger at levere forsiden til BBC serien hvor dinosauerne var blevet lidt mere livagtige. Den nys fundne var fra tidernes morgen, nemlig 1925.  

Ellers var der også en film fra gamle Amerika. Ja, jeg elsker dette salmonellafrie fjerkræ også kaldet indianere. Og masser af bøger og blade venter såfremt interessant. Her får du lige et glimt af en af Amerika's oprindelige beboere der vidst ikke rigtig bryder sig om alle de nytilkomne. Filmen: The New World fra 2005.

Jeg skal nok holde inde med den voldsomme beskydning selv om jeg godt nok kunne levere alt muligt. Men lige nu er det registrering af DVD'ere der  skal gøres færdig.

Prøver på ikke at sprede mig for voldsomt i min lagergennemgang. Og det ser ud til at der kommer mere op til overfladen som godt nok engang har været registreret, men som grundet computernedbrud og manglende 100%'s back up er forsvundet. Ja, nu jeg er blevet lidt klogere.

Men mødte Disney's 20.000 Leagues Under The Sea så som dokumentation får du lige  et scan.

Ligeledes endnu en gang Kong Salomon's Miner - her mini serie med Patrick Swayze fra 2004.

Men ellers kunne jeg nikke genkendende til riddere, skønjomfruer, dramaer fra tidernes morgen, horror, eventyr, science fiction, fantasy & crime. Plus det løse.

Stødte også på dejlig eventyrfilm fra 1985 om biskop som kan lidt mere end det rent kirkelige. Ja, dengang var kirkens mænd mere vellystige end godt var. Så for selv at få fingre i skønjomfruen, så har han evnerne til at forvandle et ungt par så de ikke kan mødes. Manden bliver til en ulv om natten og om dagen bliver hun til en høg. Så de har ingen tid sammen. Og så er der også en lommetyv der hjælper det elskende par til både at hæve forbandelsen og at få hævn. En skøn eventyrfortælling med alt hvad man kan ønske sig.

Men inden jeg slutter for i dag så lige en gyser med titel: SSSSSS. Ja, så véd I måske hvad det drejer sig om. En ungersvend falder i kløerne på professor der langsomt omdanner ham til en slange. UHA! Hvad gør man ikke når han har en dejlig datter.

10. april 2017:   Jules Verne og en del mere.

 

Hej!

Ja, under oprydning så støder jeg også ind i ting og sager der er registreret. Men da vi åbenbart skal fortælle om hvad vi har, så her en TV mini serie af Jorden Rundt i 80 Dage med Pierce Brosnan fra 1989. En serie som jeg tror jeg først stiftede bekendtskab med fra Kanal 2. Men tror nu nok at også DR og også SR  fandt serien værdig til udsendelse. Da den DVD jeg har er fabrikeret i Holland så har jeg nok været tidligt ude, da jeg på det tidspunkt blev konfronteret med utrolig mange interessante serier og film fra Kanal 2. Og så vidt jeg erindrer, så var det kun fra Holland at du kunne få dem på det tidspunkt. Men absolut en glimrende serie som de fleste Europæiske samproduktioner var. Og man fik originalsproget på DVDen og kunne så fjerne underteksterne.

Så støder jeg nok også på mine andre Verne fortællinger.

Måske skulle jeg også lige gøre opmærksom på filmen The Black Hole fra Disney studierne i 1979. Faktisk giver det lidt mindelser om Captain Nemo der jo også var lidt speciel. Men her er en kaptajn omgivet af robotter i år 2130. Og her er det ikke at gå ned på hverken 20.000 eller 30.000 leagues. Her drejer det sig om forsøget på at forcere et sort hul og komme ud i live. Dr Reinhardt eller kaptajn Reinhardt er den såkaldte gale person der vil forsøge det umulige. 

Og når vi nu taler om science fiction så var der i samme kasse serien om Buck Rogers In The 25th Century. En forløber for Jens Lyn. Kom både i magasiner og som tegneserie og  film-serier ligesom Jens Lyn. Erindrer den nyeste serie som blev fabrikeret i årene 1979 - 81  og som jeg enten så fra RTL eller Kanal 2. Den betog mig meget. Flotte kostymer, skønne kvinder og spændende handling. Samtidig var musikken også fremragende - modsat hvad der mødte mig da jeg så filmen om Flash Gordon (Jens Lyn). Filmen kom også op i biografen - Palads erindrer jeg - og igen var det et sammenklip af episoder nøjagtig som det også blev set med TV serien om Den Hemmelighedsfulde Ø af Verne og også Shogun. Og da det er ting fra TV der er klippet ned, så var man også opmærksom på ikke at vise for anstødelige eller voldsomme scener. Der kunne derfor godt være ting i biograffilmen der var lidt mere saftige og voldsomme end det du husker fra fjernsynet.

     

Dette får mig til at konkludere med en af mine yndlings indianerfilm fra ungdommen: Unconquered med Gary Cooper og Paulette Goddard fra 1947. Her var filmen gjort børnevenlig nøjagtig ligesom mange film og drengebøger blev udsat for censur og bedømmelse af præster, lærere og politikere og hvad véd jeg. Ved at nærstudere filmen så har jeg da fundet scener som jeg ikke erindrer fra biograffilmen. Men da der er fjernet mere end 1 time fra den oprindelige film så den kunne blive børnevenlig, så gik det nogle gange voldsomt for sig. Jeg har tidligere underholdt med censur og barnesind og hvad bønder egentlig har forstand på agurkesalat. Samtidig som jeg også har fortalt  at vi børn kunne opleve amerikanske tegneserier der var ret så makabre og som i Amerika medførte alskens reguleringer. I øvrigt så er vi tilbage i Hollywood fra en tid hvor indianere ikke måtte spilles af den ægte vare, ligesom negre heller ikke måtte spilles af negre med mindre det var som tjenestefolk og underdogs. Men nogle gange når jeg så en indianerfilm fra perioden, så kunne man oplever at indianerne var koppevaccineret. Om den hvide mand var smurt ind i Vibe Hastrups skocreme for at illudere den sorte mand vides ikke. Ak, disse minder.

Uha, uha.

Nej det er vidst ikke godt når jeg smugkigger i materiale som skulle være ordnet.

Men jeg gjorde det og fandt disse 2 Tarzan samle DVDere.

1 stk indeholdt Tarzan And The Mermaids fra 1948, Tarzan And The Leopard Woman fra 1946 samt Tarzan And The Amazons fra 1945. Alle film er jo med Weissmuller. Er vel nogle af de interessanteste efter min mening. Danske titler er: Tarzan og Havfruen, Tarzan og Leopardpigen samt Tarzan Og Amazonerne. DVDens omslag til samleudgaven vedhæftet. Igen ikke særlig interessant, så jeg vedhæfter ligeledes lidt originale amerikanske plakater.

 

Anden DVD samleudgave indeholder: Tarzan Triumphs fra 1943, Tarzan's Desert Mystery fra 1948 samt Tarzan And The Huntress fra 1947. Igen med Johnny Weissmuller. Scan af DVDen vedhæftet. Danske titler er: Tarzan Sejrer, Tarzan I Ørkenen og sluttelig Tarzan Og Løvejægerne. Og igen lidt original plakater vedhæftet.

 

Endelig en fransk Afrika film med Catherine Deneuve:   L'Africain fra 1983. Her er ikke noget Tarzan men en kvindelig rejsearrangør som rejser til Afrika for at starte et hotel. Her møder hun sin ex-mand og elfenbenssmuglere. 

12. april 2017.

Hej!

 
Så skulle jeg lige kigge i nogle mapper der indeholdt tegneserier som endnu ikke var registreret og sat på plads.

Så først Dell Four Color # 1157 der præsenterer Master Of The World baseret på Jules Verne filmen. Tegneren  er Jack Sparling. Har indtryk af at dengang stod tegneren i hvert fald fra Dell både for selve tegningerne samt farvelægningen. Sidenhen når det blev lidt for industripræget, så kunne der godt være 2 om arbejdet. Men tegningerne her er gode nok og Vincent Price er let genkendelig i Sparling's streg. Scan af coveret vedhæftet samt scan af de oplysninger om Verne der følger når historien er slut.

     

Yderligere var der også gamle Tarzan blade fra Dell:

# 4 fra juli-aug 1948 med tegninger af Jesse Marsh både på for- og bagside og indeni.

# 85 der har ny bøfkage fotograferet på forsiden: Gordon Scott. Ligesom Steve Reeves var det i Italien at pengene lå. Ja, sådan var det med mange Hollywood stjerner. Og det politiske behøver vi ikke at dvæle ved.

# 158 af Tarzan fra juni 1966 var nu under Gold Key brand. Og tegneren var Russ Manning i super stil. Under dette brand var vi tilbage i de malede forsider.

Og når vi nu taler om Tarzan så var der også italiensk album udgave i farver af Russ Manning. Igen super tegninger i multi colore. Mener at denne udgave også kom på dansk og også venter på at blive gravet frem. 

Ja, vi kunne blive ved. Men slutter med Nyoka The Jungle Girl # 19 fra Fawcett Comics maj 1948.

Og jeg blev bekræftet i, at jeg ikke kan huske. Alle disse tegneseriehæftet blev fundet og beskuet med forbløffelse - specielt når de er så gamle som de er.

mvh

Per


.