Per om Tarzan mmm  3.

26. februar 2015
Så fandt jeg DVDen "A Sound Of Thunder" fra 2005 baseret på Ray Bradbury samt yderligere 3 DVDere anskaffet på forgangne sommers loppemarkeder og som også lader os møde fortidens dinosaurer i "Primeval". Ja, efter Steven Spielberg's Jurassic Park så var fortidens øgler ikke mere de samme. Nu lignede de godt nok "The real thing" selv om ingen jo har set dem i levende live. Men nu virkede de skræmmende naturlige på alle måder. Det var i 1993 filmen hittede i biografen og selv var jeg dybt imponeret.
Men det kan vi måske vende tilbage til da jeg selvfølgelig også har alle de film der kom i denne forbindelse. Samt naturligvis Michael Crichton's roman.

Men tilbage til Ray Bradbury.
I denne film skriver vi 2055 og tidsmaskinen er opfundet, så skydegale jægere kan nedlægge et stort bytte. Bare rejs tilbage i tiden med Time Safari Inc. Eneste regel er, at du ikke må medbringe ting fra fortiden til fremtiden. Så en jæger kan altså ikke medbringe noget trofæ. Fordi en lille ændring i fortiden kan gøre fremtiden til historie. Også kaldet "sommerfugle-effekten". Men selvfølgelig sker det. Og 65 millioner års udvikling springer med ét frem i nutiden. Vegetation omslutter bygninger, kødædende insekter går til angreb. Og videreudviklet dinoer bliver nu alle jægere af mennesker. Kun 2 videnskabsmænd - hvoraf en er kvinde - kan forsøge at dreje tiden tilbage. Mon det lykkes?
Og det er jo nok sommerfugle-effekten det skal illustrere. Men som sædvanlig ikke et omslag der bringer mig i ekstase.

 2 billeder inspireret til / af filmen.
"Primeval" DVD'erne er en serie på vidst 5 sæsoner i perioden 2007-2011. Jeg fik de første 3 sæsoner til billige penge. Scan af sæson 3 vedhæftet. På dansk kom serien vidst også til at hedde "Hul Igennem".Men såkaldte jordskælv i tiden forårsager at der er forbindelse til andre tider og steder og det forårsager at farlige dyr fra den fjerne fortid kan invadere nutiden. Og vi har selvfølgelig en professor og hans hjælpere. Og hans kone der forsvinder er faktisk rejst gennem tiden ved hjælp af et af de såkaldte jordskælv.

Jeg har tidligere omtalt at jeg blev meget fascineret af tidsrejser efter at have stiftet bekendtskab med H.G. Wells. Sidenhen har jeg læst og set mange sådanne film. Og det er faktisk meget interessant at se hvilke historier man kan frembringe. Fra Ray Bradbury til Ward Moore og hans: "Bring The Jubilee" hvor sydstaterne vand krigen over nordstaterne. Og en William Tenn der i "Of All Possible Worlds" også har en videnskabsmand der ved hjælp af tidsmaskine skal prøve at sende forsøgskanin tilbage i tiden. Her har vi også sommerfugle-effekten, idet personen blot lader sig friste til at flytte lille sten en smule - med katastrofale følger. En samling noveller af William Tenn som jeg læste i Ballantine Books udgivet i 1955 og som jeg erhvervede i kælderbutikken i Rådhusstræde i begyndelsen af 60erne. Hvor var der dog meget guf på det tidspunkt. Og så alle de andre. Nogle få nævnt, men ingen glemt.

Sluttelig vil jeg lige glæde med endnu et omslag af Kurt Kaiser fra italienske Urania magasin og som blev brugt i danske udgave af Fremtidsromanen # 7. Og her passer omslaget fra det italienske magasin til den danske udgivelse af Jean Gaston Vandel. Super omslag, men hvor den gode Curt Caesar har ladet sig inspirere af cover til det amerikanske magasin Amazing Stories november 1954. Scan af dette vedhæftet. Og yderligere er inspiration også hentet fra magasinet Imagination fra juni 1954 for så vidt angår robotterne. Kombinér de 2 magasiner så har du næsten omslaget. Men er stadig super.

       

4. marts 2015:

Hej!

Har lige modtaget DVD med Greven af Monte Cristo fra Riga. Tænk at man skal til Letland for at få denne franske film fra 1954 i 2 dele.
Godt nok findes den på VHS fra Rene Chateau i Frankrig, men jeg vil nu foretrække filmen på DVD. Så I får lige scan af gamle båndudgaver som jeg startede med at købe.
Men igen er der noget jeg ikke forstår ved denne business. Det skal jo helst være fabrikationslandet der udgiver og ikke alle mulige andre lande. Men her også et scan af denne hjemtagne DVD der taler russisk. Men ifølge det oplyste, så skulle man også kunne få originale lydspor.

       

Nå, men handlingen er jo kendt og jeg kan nok nyde den alligevel.
Jeg læste nok Alexandra Dumas inden jeg kastede mig over Verne og Haggard. Det skyldes nok at det var skolens bibliotek der startede med at forsyne mig med litteratur.
Så kom resten helt af sig selv. Men Greven Af Monte Cristo som jeg læste var vel udgaven fra Martins Forlag i 3 bind. En stor mundfuld for en knægt som mig. Men jeg var tryllebundet fra første til sidste side.
Da jeg så så at Casino Bio i Istedgade viste filmen med Jean Marais som Edmond Dantès og Lia Amanda som Mercedes så måtte jeg se den.
Men filmen som blev lavet kom som 2 dele og havde titlerne:
1) La Trahison
2) La Vengeance.
Og den samlede spilletid ca 180 min. Herhjemme blev filmen vist som helaftensforestilling. Men i Frankrig var det som 2 separate film. Ifølge mine oplysninger.

Jeg har en forkærlighed for denne 1954 udgave selv om jeg også har og har set andre indspilninger. Det skyldes nok at det var mit første møde. Og måske en slags første kærlighedsoplevelse. Men Jean Marais var en glimrende Edmond og Lia Amanda en skøn Mercedes.
Jeg prøvede sidenhen at købe plakat og billeder fra filmen, men Constantin Films var ikke sådan at tale med. Og det samme gjorde sig gældende for amerikanske udlejningsselskaber. Men generelt var mange udlejningsselskaber meget imødekomne. Men til sidst lykkedes det dog for mig at købe nogle enkelte billeder fra Constantin Films og Greven af Monte Cristo. Dengang var udstillingsbilleder i sort / hvid. Men var filmen i farver kunne man godt finde på at forsøge at farvelægge. Hed det franske farver? Så det må have været en bekostelig affære at lave udstillingsbilleder i farver.
I hvert fald også her et par billeder fra filmen hvor dette er foretaget. Det er godt nok ikke mine billeder da de først skal findes frem på lageret. Men jeg har lånt på nettet.
Og det første billede er så vidt jeg husker hvor Mercedes til maskeballet erfarer at hendes fordoms elskede slet ikke er død og derfor er i en form af chock. Næste billeder må vel være hvor Edmond og Mercedes igen er sammen ved festlig sammenkomst - husker det ikke så nøje. Men er vel en slags grimasse der kan passe i de selskabelige kredse.
Men filmen ender ikke lykkeligt. Ikke for Mercedes men måske for Edmond og hans løskøbte slavinde Haydee.
Ja, denne roman bliver jo til film igen og igen.


     

     


Men jeg har også filmen fra 1961 med Louis Jourdan og Yvonne Furneaux
+ også filmen med Richard Chamberlain fra 1975 samt fra 2002 filmen med Jim Caviezel og Dagmara Dominczyk.
Erindrer ligeledes tv serien med Gerard Depardieu, men her var jeg knap så begejstret. Den gode Gérard kan spille gangster og Obelix, men ellers er han en decideret anti-helt efter min mening. Og den sukkersøde slutning var nok også for meget. En form for Harlequin Romantik novelle-afslutning. Måske et gensyn kan få mig til at revurdere serien. Spekulerer nu over hvor og hvornår jeg har set denne indspilning. Men skulle også have en spilletid på ca 400 min
Og for nylig fik jeg også leveret den franske TV serie fra 1979 som jeg glæder mig til også at gense fordi jeg husker den ikke så godt. Gad vide om det var dansk eller svensk fjernsyn der viste den i sin tid. Men her har vi en spilletid på 5 t 40 min så der skulle være meget materiale som andre film ikke har med. Sådan en stor roman bør nok også serveres som serie for at få så meget som muligt med.
Scan af denne DVD vedlagt. I serien Mémoire Télévision. Her spiller Jacques Weber Edmond Dantès og Mercedes af Carla Romanelli. Året er 1979. Ifølge oplysninger så skulle denne filmatisering være trofast mod bogens handling og slutning.

11. marts 2015

Hej!

Da det lige for tiden er film og programmer jeg beskæftiger mig med, så her endnu en Robin Hood film af den mere spektakulære slags: Robin og Marian.
Her også med stjernebesætning: Sean Connery som en aldrende Robin Hood og Audrey Hepburn som ligeledes aldrende jomfru Marian. Hun blev vidst træt af at vente og er i mellemtiden blevet nonne.
Men Kong Richard dør ved en ulykke under korstogene og så er det vel på tide for Robin at komme hjem til skideballen og hvad der ellers venter.
Meget lystig film af Richard Lester som også havde en gemytlig indfaldsvinkel til nyindspilning af De Tre Musketerer i sin tid (1973).
Denne Robin Hood film er fra 1976 og i dag kan man notere sig at mindst 2 af hovedpersonerne i denne film ikke er mere: Audrey Hepburn der døde i 1993 og Robert Shaw blot 2 år efter at denne film blev færdig.
Scan af DVDens forside af det aldrene par. Men så også lige filmplakaten som jeg trods alt foretrækker.


       
...
Men i kassen med denne Robin Hood var også Jason and the Argonauts (betyder "sailors of the Argo" så vidt jeg véd) fra 1963. Denne film er denne gang ikke fra Italien men skulle være af engelsk oprindelse. På dansk "Jason og Det Gyldne Skind". Medvirkende er Todd Armstrong & Nancy Kovac. Special-effekt guruen Ray Harryhausen har stået for nogle af de tekniske bedrifter.
...
Og da det hele ikke skal drukne i kultur, så indeholdt kassen bl.a. også disse B film:

Not Of This Earth
The Beast With 1 Million Eyes
Teenage Caveman

     

Scan vedhæftet til skræk og advarsel.
Jeg formoder ikke at nogle af disse film blev nomineret til en Oscar i sin tid. Men Roger Corman har lagt navn til 2 af disse og han fik da skabt sig et navn i branchen.
Og nogle af de viste film har vidst ikke været vist herhjemme.

13. marts 2015

Hej!

Ikke så meget nyt, men i dag fik jeg lige kigget på 1 kasse mere. Og frem kom BBC's udgave af Conan Doyle's "The Lost World". En mini serie fra 2001 med Bob Hoskins, James Fox og sandelig ex "Columbo" Peter Falk som religiøst vedhæng.
Meget underholdende serie på ca 200 minutter. Og så skulle jeg hilse og sige, at nu har man lært at lave naturligt udseende dinoer takket være Steven Spielberg og hans Jurassic Park. Jeg tør godt anbefale den.
.

Ja, så var der så sandelig noget mere: Nemlig Scaramouche fra 1963 i et fransk - italiensk - spansk samarbejde.
Husker stadig den amerikanske film fra 1952 som jeg så i Valby Bio sammen med min far. Vi cyklede fra adressen i Vanløse så jeg har vel været 10 eller 11 år på det tidspunkt. Og det jeg husker fra filmen dengang var Eleanor Parker der knalder en stegepande i hovedet på vor helt Stewart Granger og at hendes øjenlåg var fantastiske blå. Og så naturligvis noget fra climax: Duellen mellem Stewart Granger og Mel Ferrer i teateret til sidst.
Senere har DR været så venlig at vise filmen og det fik jeg noget mere ud af. Både musikken af Victor Young og en dejlig Janet Leigh. Og så Mel Ferrer der kunne dét dér med at stikke sin kårde i folk efter først at have snittet lidt i deres tøj. Som kattens leg med musen. Kort sagt: Nu en totaloplevelse.
Ud over den nævnte franske genindspilning, så har jeg naturligvis også den omtalte amerikanske. Men den er jeg endnu ikke kommet til.
.


.

Og apropos: Kom lige til at se en gyser fra det virkelige liv. En tatoveret ungersvend der enten ikke søger fast arbejde eller også har han fået permanent rolle i gyserfilm. Kom til at beskue ham da jeg lukkede ned for Hotmail og MSN lige ville fodre mig det sidste nye gossip. Uha siger jeg bare. Uha.
.


.
19. marts 2015.

Hej!

Så fandt jeg en ny udgave af Conan Doyle's The Lost World. Dette er en serie i 3 sæsoner i perioden 1999-2002. Medvirkende er Peter McCauley, Rachel Blakely og Jennifer O'Dell som Veronica - jungle pigen. Og selvfølgelig nogle flere, men spindesiden er nu mest interessant. (Sorry boys).
Der er 22 episoder i hver sæson - det lader vidst til at være standard for de fleste af disse serier.
...


...

Disse er anskaffet fra Korea kan jeg se. Men da scan ikke faldt tilfredsstillende ud, så har jeg snydt lidt og stjålet billedet fra nettet. Men forsiden er den samme. Dog må man undvære koreanske skrifttegn.
Men handlingen er vel nogenlunde velkendt:
Fast besluttet på at bevise eksistensen af The Lost World isoleret fra resten af verdenen, så slutter den romantisk anlagte og eventyrlystne professor George Challenger (fint navn!) sig til en britisk ekspedition bestående af en broget blanding af entusiastiske personer.
Vi er i begyndelsen af det 20 århundrede.
Deres ballon falder ned og de rejser gennem uudforsket Amazonas til dette ikke kortlagte plateau. De bliver fanget og isoleret i dette farlige land. Heldigvis får de også assistance af junglepigen Veronica Layton (Jennifer O'Dell) hvis forældre forsvandt 11 år tidligere. De møder utrolige eventyr: Hovedjægere, vilde abemennesker, gigantiske krokodiller og frygtindgydende dinosaurer.
Et billede af denne blonde Tarzan vedhæftet


.....
Rachel Blakely spiller Marguerite Krux der finansierer ekspeditionen af specielle grunde. Hun er også scannet ind til mandlig fornøjelse.
....


...
Endelig også et PR billede af de 2 dejligheder sammen. Så er der noget ved at komme til junglen!
...


...
Men alt i alt kommer man til at tænke på Indiana Jones & Co.
Og det er vel ikke så ringe endda.

13. april 2015.

Hej!

Vel mødt tilbage.
Nu er Påsken overstået og foråret banker på. Hvilket betyder at diverse loppe- & kræmmermarkeder åbner op.

I Ringsted var jeg således til det første udendørs marked i forrige week end. Solen skinnede og humøret var højt.
Som sædvanlig er der jo altid et og andet der kan friste. Men generelt bliver der jo længere mellem snapsene hvad angår Verne og Haggard ting.
Men jeg flottede mig og købte Jules Verne's Zarens Kurér for hele 2 kroner. En sådan udgave ville under normale omstændigheder ikke friste. Men denne udgave af Michel Strogoff er fra Aschehoug og i serien Sesam: Mine Første Klassikere.


Ib Christiansen har genfortalt og bearbejdet. Så véd vi nok hvad det betyder. Så fra en originaludgave på ca 300 sider, så er det her kogt ned til 119 1/4 side inclusive forord. Og jeg tror, at jeg vil kunne læse bogen uden læsebriller eller lup.
Men ifølge det oplyste så er bogen gjort kortere og nemmere at gå til ved bl.a. at droppe beskrivelser af folkeliv og landskaber. Man kan vel ikke kalde den stueren, for der er vel næppe noget der kan virke anstødeligt. Men jeg har i erindringen en TV serie af samme som var lidt sexy. Har endnu ikke fundet frem til om denne serie er udkommet på DVD.

Omslag til bogen af Janus René Andersen med illustration af Niels Bach. Generelt ikke noget der bringer mig blot den mindste smule i ekstase. Men for 2 kroner kan man vel godt spille flottenheimer.
Scan vedhæftet.


Når jeg ellers får tygget mig igennem registrering af mine DVD film, så glæder jeg mig til at gense spillefilmen med Curt Jürgens og den europæiske TV serie i 7 afsnit med bl.a. Raimund Harmstorf & Lorenza Guerrieri som endnu ikke er fundet frem. Erindrer at den tiltalte mig.
.


Men en anden TV serie som jeg er stødt på er: Battlestar Galactica komplet fra perioden 1978-1980. I alt 24 afsnit med Richard Hatch, Dirk Benedict og Lorne Greene (kendt fra TV serien Bonanza). Behøver jeg at sige, at denne serie ikke har været vist i dansk TV? Så den i sin tid på RTL hvor mange spændende serier blev vist. Men selvfølgelig med tysk tale: "Hände Hoch!" som John Wayne ville sige hvis det nu var en western..
Men jeg kunne nu godt li' denne serie som jo når det drejer sig om serier har den ulempe at man gerne mister pusten på et tidspunkt og ikke rigtig får en fornuftig afslutning på herlighederne når man beslutter sig for at stoppe.
Men somme tider prøver man at genoplive en titel. Og det gælder også denne serie som var at finde på SCI FI Channel fra 2003 til 2012. Jeg fandt 2 episoder på et loppemarked for nogle år siden. Vel at mærke episoder der ikke er kommet på dansk (så vidt jeg véd).


Så faldt jeg også over filmen Charlie som jeg vidst tidligere har omtalt. Bygget på short story og senere roman af Daniel Keyes med titlen Flowers for Algernon. En lidt svær ting at filme fordi følelser og lignende er lidt sværere at gengive med billeder. Og Algernon er jo laboratoriemus. Men alligevel seværdig film som forhåbentlig får folk til at få lyst til at læse bogen. Husker at novellen som jeg først læste i magasinet The Magazine Of Fantasy & Science Fiction var et chok for mine engelsk-kundskaber. Det hjalp dog lidt da jeg fandt ud af hvad det drejede sig om. Og at mine engelsk kundskaber trods alt som udgangspunkt var lidt bedre end Charlie's.

Jeg har magasinet der har cover af science fiction tegne-mesteren Ed Emsh men desværre ikke lige ved hånden. Men coveret til DVDen er vedhæftet og det skulle også være filmplakaten så vidt jeg erindrer.

14. april 2015

Hej!

Ja, jeg roder stadig rundt mellem film og tilbehør som jeg er i besiddelse af. Så her er en anden serie fra BBC fra perioden 1984 -1985: The Tripods.
Series 1 som her er gengivet stammer således fra 1984.
Der kom ialt 25 episoder og det var efter sigende en dengang kostbar produktion. Faktisk en af de mest kostbare produktioner som BBC endnu havde kastet sig ud i med mange nye special-effekter.
Denne serie husker jeg specielt fordi den sammen med andre udsendelser brød med DR's monopol. Så jeg har vel set den fra det der dengang hed Kanal 2. Eller også Weekend -TV.
Tænk at det begynder at knibe med hukommelsen med hensyn til alt det der pludselig forgik dengang. Godt at computeren kan hjælpe lidt på vej.

Historien om The Tripods stammer fra den engelske forfatter John Christopher (rigtige navn: Samuel Youd) som huskes fra andre science fiction romaner, bl.a. No Blade Of Grass (The Death Of Grass).
The Tripods er vel en ungdoms science fiction ting skrevet som trilogi..
Men historien foregår i år 2089 hvor en fremmed race har meldt sin ankomst og som vandrer omkring i høje maskiner, kendt som tripods. Ja, man kommer jo til at tænke på H,G.Wells og Klodernes Kamp. Et indslag om dette kommer på senere tidspunkt.
Men disse fremmede slavebinder folk med hjernekontrollerende anordninger indopereret fra folks fyldte 14 år.
Men vi har selvfølgelig nogle unge mennesker der har hørt om en modstandsbevægelse og ønsker at tilslutte sig.
Tænk jer til resten.
Scan af første sæson på DVD vedhæftet + billede fra serien som smagsprøve.
.
16. april 2015: Ligeberettigelse i junglen.

Hej!

Jeg er lige stødt på filmprogram til Liane - Pigen Fra Urskoven.
Ja, så kommer tankerne og erindringerne og inspirationen.
I den anledning så fik jeg også bekræftet, at jeg ikke har det fulde overblik over mine samlinger. For det ser ud til at jeg også har denne film på DVD. Ifølge en registrering som har overlevet mit computer nedbrud.
Jeg erindrer at denne film blev vist i det hedengangne Palladium Bio. Og der skulle være produceret 2 film med denne kvindelige udgave af Tarzan. Den anden film om Liane er Liane - Den Hvide Slavinde.
..

     
..
Filmene er tyske og Liane spilles af Marion Michael - nødtørftig påklædt som det sig hør og bør i junglen. Det er kun i det bornerte USA at man må udstyre kvinderne med tækkelig BH og ditto trusser - men gerne i jungle look.
Men Liane er naturlig på den naturlige måde.
Men nu er Liane ikke den første kvinde i junglen. Et hurtigt blik på tegneserier o.l. giver da:
Sheena - Jungle Queen
Lorna, The Jungle Queen
Shanna The She Devil
Rulah - Jungle Goddess
Nyoka The Jungle Girl (men hun er nu godt nok mere som opdagelsesrejsende).
.

.

Ja, der er sikkert mange flere, men det kræver nok et nøjere studium. For ikke at tale om de utallige mandlige efterligninger af Tarzan.
Men junglen er også et spændende sted for de eventyrlystne. Og Haggard har sikkert inspireret til mange af de tegneserier og pulps der findes på markedet udi junglen. Og Edgar Rice Burroughs.
Men spændende er det. Kom også lige til at se annonce for film med titel The Wild Women Of Wongo. Og andre amazone-lignende kvinder.
Ja, det et overflødighedshorn af spændende ting. Både for drenge og vellystige oldinge.
Det kunne være spændende at dykke nærmere ned i alt dette. Men tiden for en disputats er ikke lige nu.
Men her serverer jeg vedhæftet danske filmprogram for Liane, en filmplakat for samme samt 2 billeder der lader os ane det naturlige når vi nu er ude i naturen.
Og lad mig slutte af med en tækkelig påklædt kvindelig Tarzan (har endnu ikke identificeret figuren) fra engelsk udgave af Jungle Thrills. Men jeg skimter Tarzan's ankomst i baggrunden.


.

17. april 2015.

Hej!

For at få lidt afveksling, så er jeg igen gået ned i nogle bogkasser.
Den indeholdt ikke noget Verne eller Haggard, men et gensyn med forlaget Horisont. Her var 2 bøger af den gode gammeldags slags:
1. Arsène Lupin af Maurice Leblanc
2. Mordene På Rue Morgue af Edgar Allan Poe
.
       

.

Forlaget Horisont har i hvert fald udgivet 10 bøger udi eventyr, romantik og spænding. For nu at citere forlaget selv. Årstal for udgivelserne er ikke nævnt, men må være fra engang i 1950erne.
Bøgerne skulle sprættes op kan jeg se. Kunstneren der har tegnet forsiden virker bekendt, men jeg skal lige tænke nærmere før jeg tør give et bud. Er nemlig heller ikke krediteret.

Af andre romaner i denne serie var bl.a.:
Kameliadamen, Den Røde Pimpenel, Klokkeren Fra Notre Dame & Paris Mysterier.
Nu tør jeg ikke give et bud på hvor mange af disse jeg har, fordi det er jo tidligere bevist, at huskeren ikke er hvad den var. Men alt kommer for en dag som man siger.

Men da jeg nylig har haft fat i filmprogrammer for nævnte bøger, så medsender jeg programmet til den franske film fra 1957: Arsène Lupin - Gentlemantyven ( Les Aventures D'Arsène Lupin) med Robert Lamoureux og Liselotte Pulver. Men det er jo blot en af mange filmatiseringer. Men denne har jeg set og så vidt huskes, så var det i Carlton Bio.
Mordene på Rue Morgue har jo også været filmatiseret adskillige gange. Men jeg vedlægger også filmprogram til 3D filmen fra Warner der var flittig bruger af denne effekt så vidt jeg har kunnet finde ud af. Samt også prøver på nogle filmplakater af den gode gammeldags slags. Filmen hed på Hollywood-sprog Phantom Of The Rue Morgue. Og det er vel Patricia Medina der får lyst til at skrige. På dansk hed filmen Udyret Fra Rue Morgue.
.
   
Blandt Warner's 3D fabrikationer huskes vel især Vokskabinettet med Vincent Price. Denne nåede jeg ikke at se i 3D men det gør nu ikke noget føler jeg mig overbevist om. Fik dog set den i den almindelige flade udgave da jeg blev gammel nok.
.

.
Men den første 3D film jeg mindes at have set annonceret var Bwana Devil hvor Barbara Britton lover at komme ud af lærredet og kysse og kramme dig, ligesom du også kunne få en løve på skødet. Jeg nåede desværre aldrig at se denne film som i øvrigt havde premiere i Kinopalæet. Fandt lige nogle amerikanske plakater til filmen som jeg også vedlægger en enkelt smagsprøve på. Kinopalæet, denne spændende runde biograf som jeg begræder at man fik revet ned i stedet for at finde andre muligheder. Men det er jo typisk et hovedstadsfænomen. I bedste fald bliver en bygning eksporteret til Den Gamle By i Århus. Nå, nok om det. Men jeg synes generelt at andre Europæiske hovedstæder og byer passer bedre på. Eller også er det noget jeg bilder mig ind. Men jeg var for nylig i hovedstaden hvor jeg oplevede at 2 verdenskrig lige var sluttet. Men det var tilfældigvis den 9 april, så måske mere en start end afslutning Har lyst til at udbryde: Hvad fanden forgår der? Det kan vel ikke være Metro det hele.

23. april 2015. Jules Verne-misbrug.

Hej!

Så tilfældigvis igen tysk DVD der misbruger Jules Verne's navn. Så vidt jeg kan finde ud af, så er der ikke engang et minimum af handling eller andet der retfærdiggører dette.
Tyske titel er Planet Der Dinosaurier fra 1977. For en gangs skyld korrekt oversat fra amerikanske titel Planet Of Dinosaurs.
Vedhæfter scan af tyske misinformation. Men poster er jo interessant og igen i opbygning minder den om Frank Frazetta.

   
Men for lige kort at fortælle om handlingen:
Et rumskib farer vild og bliver nødt til at foretage en nødlanding på en ukendt planet. Planeten ligner meget Jorden. Kun er der ingen spor af civilisation. Lyder det af Verne?

Jeg har ikke denne film på DVD men den lyder da interessant selv om handlingen vel er langt fra gamle Verne. Men navnet kan åbenbart stadig sælge billetter.
Stars: Mary Appleseth, Harvey Shain, Derna Wylde

For lige at genopfriske tidligere misbrug så var der DVD med titel Das Geheimnis Der Monsterinsel (Mystery On Monster Island). Eller på spansk Misterio En La Isla De Los Monstruos, da den vidst blev optaget på Gran Canaria - så vidt jeg husker. Og så var der jo også DVDen Lost Continent hvor det samme gjorde sig gældende. Fy! Og igen: Fy!
.

23. april 2015. Paris Mysterier & lidt gammel dansk  ‏
.
Hej!

Så fandt jeg endnu en bogudgave fra Forlaget Horisont: Paris Mysterier af Eugene Sue.
Bogen er modsat andre i indbundet form, men ellers er oplysningerne lige så mangelfulde som på tidligere viste. Og det ser ud til at være den sidste i rækken af udgivelser fra dette forlag.
Da jeg også har DVD med filmatiseringen fra 1962 så får i også lige scan. DVD som jeg har er i en serie med titlen Cape Et D'épée. Denne serie havde mange af Jean Marais´ eventyrfilm. DVDens omslag er som viste poster.
.

   
.
Til sammenligning også et lidt andet omslag fra Rene Chateau og deres VHS udgave af samme. Samt også plakat fra en 1957 filmatisering der virker lidt mere dramatisk.
Men på dansk hed filmen Den Blå Markis og Aage Lundvald har tegnet filmplakaten idet han jo tilsyneladende er blevet inspireret af den viste franske plakat. Men ikke så specielt ophidsende og dramatisk.
.
   
.

Så fandt jeg også 4 romaner af B.S. Ingemann i national-udgave. Erindrer at jeg engang købte dem på loppemarked i Ballerup. Ja, det var dengang der var chance for at finde spændende ting.
Bøgerne er illustreret af Poul Steffensen og kom på Chr. Erichsens Forlag 1913. Og som der står anført: Ingemanns historiske romaner er besørget af Erling Stensgård. Og der menes næppe afføring.
Jeg har 4 bøger i serien:
Prins Otto Af Danmark
Valdemar Sejr
Kong Erik Og De Fredløse
Erik Menveds Barndom
.

Ja, man bliver helt Holger Danske når man bliver udsat for dette historiske vingesus i en globaliseret veden.
Men bøgerne er flotte og i god stand (scan vedhæftet). Og så tror jeg ovenikøbet også jeg har en senere udgave, men ikke så flot.


Men om Ingemanns historiske romaner:

Ingemann var i sin samtid berømt for en lang række historiske romaner om store skikkelser i danmarkshistorien. Romanerne var spændende og letlæselige og henvendte sig til et bredt publikum.
De var inspireret af Walter Scotts historiske romaner og kom til at spille en stor rolle i den nationalromantiske vækkelse, der fór gennem landet i midten af 1800-tallet.
Ingemanns historiske romaner slog an i samtiden og var elskede på grund af deres livlige handling og nationale holdning, men har ikke som H.C. Andersens eventyr og St.St. Blichers noveller modstået tidens gang.

Ingemann var også inspireret af skrækromantikken, og hans digt Nattevandrerinden blev spredt som skillingsvise. Digtet har som tema incest og nekrofili, og omhandler pigen Elina, der hver nat opsøger sin brors gravsted på kirkegården. Som en vampyr står han op til kærlighedsmøder med sin søster, som også dør.

28. april 2015: Ned ad Memory Lane på TV  ‏

Hej!

Så dykkede jeg ned i ny kasse og vupti: Frem kom Belphegor - Spøgelset fra Louvre fra 1965. Denne tv mini serie som DR viste i tidernes morgen og hvor mange samledes om tv'et. Fra en tid hvor jeg havde fornemmelsen af at man var optaget af at glæde folk med spændende tv og radioprogrammer. Nutildags er man vidst mere optaget af andre ting end det man oprindelig er sat i verden for.

Og jo mere man bidrager med licenskroner jo færre penge er der til rådighed uanset outsourcing og hvad man ellers foretager sig. Nå, jeg skal ikke gøre mig klog på hvad der foregår. Måske åndelig armod og for store lønninger til toppen. Måske udflytning til det nye domicil som i mine øjne er kønsløst og måske håbløst indrettet.

O.k. men der kom da dengang lejlighedsvis spændende ting ud til lyttere og seere selv om midlerne ikke var de samme. Også selv om der da var ting som man med rette kunne kritisere.
Men måske er det alderen der gør at jeg ikke i samme grad bliver begejstret over bagateller. Ja, jeg er nok forvandlet til en dinosaur. En "has been".

Men da TV2 blev søsat i 1988 så startede man ud med bl.a. at visse denne tv serie om Belphegor selv om den var gammel og i sort/hvid. Og sandelig om der ikke kort tid efter blev vist de fleste af filmene om Lemmy Caution med Eddie Constantine i hovedrollen. Og af film noir så var de jo også bedst i sort / hvid. Det var da noget jeg blev glad for og som ligesom introducerede noget nyt. Men senere er det hele næsten blevet amerikaniseret. Ikke noget ondt om dette, blot er jeg tilhænger af mere mangfoldighed.Og selv om livet er i farver, så kan jeg da godt nyde noget uden kulører.
Og sandelig om jeg ikke også husker at man sendte en koncertoptagelse med Oscar Peterson og det har sikkert været fra Tivolis Koncertsal i november 1988. En sjælden ting for TV2. Men den er nok fabrikeret ude i byen. Men det er vidst første og sidste gang man har sendt noget ud over det lettilgængelige pop.

Så jeg vedhæfter scan af DVDen om Belphegor som jeg fik anskaffet da jeg så at den var til at købe. Og sidenhen blev denne titel igen filmatiseret i farver med Sophia Marceau. Men nu som spillefilm. Den har jeg også, men den skal lige findes.

   

.

Og da vi nu er på nostalgiens vinger så får I også lige scan og gensyn med den første franske film om Lemmy Caution med titel Giftblomsten (La Môme Vert de Gris). Så her program til filmen af Aage Lundvald og som er lig med filmplakaten. Jeg har denne, men det er ikke så nemt at gengive den på nuværende tidspunkt. Til sammenligning inspirationskilden fra en af de franske plakater som også pryder den udsendte franske DVD. Ikke alle de gamle film er udsendt på DVD, men det kommer vel.

Så indeholdt kassen også DVD med titel Transylvania 6-5000. Og for de kyndige, så har man brugt denne omskrevne titel fra et nummer med Glen Miller og hans orkester: Pennsylvania 6-5000. Ja, vi er sandelig kommet på nostalgiens vinger.
Fra en tid hvor fødderne var danseglade og folk kunne blive underholdt på en mere livsglad og normal måde.

For lige at komme i stemning så lidt af lyrikken fra nummeret:

I got my shoes shined up
I got my hair slicked down
'Cause baby I wanna hit the town
Call me -Pennsylvania 6-5000

Men nu er det filmen det drejer sig om.
Igen véd de fleste nok at Tansylvanien er hvor du finder vampyrer og hylende ulve - og navnlig grev Dracula.

Men denne morsomme film har bl.a. stjernerne Jeff Goldblum og Geena Davis som her spiller en lidt småliderlig vampyr - nam nam.

   

.

Ud over scan af DVDen, så for lige at komme i stemning også billede af Bran Castle som almindeligvis omtales som Dracula's Castle. Og så også lige billede af Dracula turisme i byen Sighisoara. Mere hvis nogle skulle føle sig inspireret til en ferieoplevelse med bid i.

1. maj 2015: Verne og andet fra gemakkerne.

Hej!
Ja, så fandt jeg mere spændende. Så må smag og behag jo afgøre resten.
Men den nye åbnede kasse indeholdt denne Jules Verne film:
Mystrious Island.
En tv film fra 2005 med Kyle Maclachlan, Gabrielle Anwar og Patrick Stewart (jo kendt fra X-Men og Star Trek).


Nu kan tv film mange gange indikere et forholdsvis usselt produkt og jeg skal ikke her gøre mig til dommer. Men vi får da her både monstre, pirater og det der bliver kaldt det gale geni, nemlig kaptajn Nemo.
Og så får vi da også lidt kvindeligt selskab med Gabrielle Anwar.
Uanset hvad man kan mene om tv produktioner der kan være en blandet oplevelse, så er der da den europæiske samproduktion om Den Hemmelighedsfulde Ø som jeg da nød. Men måske skyldes kvaliteten at den også var beregnet for biografpublikummet idet den også blev set klippet ned til en sådan.

Det er også set med andre fremragende tv produktioner uden at jeg lige ønsker at vride hjernen med eksempler. Men dog ét enkelt eksempel på fremragende serie klippet ned til biograffilm er: Shogun.
Men da det er tv serie og af amerikansk oprindelse, så véd vi også, at der er fiflet med materialet, idet tv seere "over there" ikke kan tåle at se det samme som et biografpublikum. Det gælder sex og voldsomheder blandt andet. I Shogun er en halshugning neddæmpet i tv versionen, medens du i biograffilmen får det mere udpenslet. Og så videre og så videre.

Og da jeg sidste gang kom til at råbe hurra over at TV2 dengang dristede sig til at vise film med Peter Cheney's agent og detektiv-figur Lemmy Caution, så viser jeg lige hvad kassen også gemte på: Filmen L'homme Et L'enfant som på dansk hed Smarte Piger - Skrappe Drenge. Her kommer så lige scan af DVD og det danske filmprogram. Det var første gang at Eddie Constantine fik lov at optræde i farver og Cinemascope. Måske på grund af medvirken af Juliette Greco. Men i filmen hedder han heller ikke Lemmy Caution, men Fred Barker. Men forskellen er ens som man siger. Kun blev der vist lidt mere hud end sædvanligt....
Da jeg havde fat i biografprogramet til Smarte Piger - Slemme Drenge, så var der lige i nærheden en anden gammel Eddie Constantine film: Nu Bli'r Der Slagsmål. En film jeg engang fik set til midnatsforestilling. Men her hedder "Lemmy" figuren Johnny Jordan, og May Britt er det svenske bidrag til filmen. Fulde navn er jo May Britt Wilkins har jeg lige set. Igen en film med alle Lemmy Caution's kvaliteter og udfordringer. Den er også at få på DVD.
Kom til at skrive at figuren i filmen Nu Bli'r Der Slagsmål også hedder Fred Barker.
Men det er rettelig: Johnny Jordan.
.

   
.

I samme kasse var også tv mini serie fra Hallmark: The Infinite Worlds Of H.G.Wells. Og vær overbevist om at den ikke blev vist på DR og vidst heller ikke på TV2! Formentlig har jeg set den på den alternative Kanal 2 eller måske Weekend TV. Men både spændende og interessant mini serie om H.G.Wells og lidt spekulationer om oprindelsen af hans brilliante tanker udi fantasiens verden. Og om hans kærlighedsforhold til Jane Robbins som er helt på bølgelængde med hans tanker og ideer. Tom Ward spiller H.G.Wells og Katy Carmichael er Jane. Scan af DVDens omslag vedhæftet.
.

.
Men ellers gemte kassen forskellige tju-bang film fra Hollywood i 1940-1950erne. Ja, som at være tilbage i Vanløse Bio til søndagens 4-forestilling. Og at blive tryllebundet i mørket.

11. maj 2015. Fra gemmerne.

Hej!

Ja, så fandt jeg lidt DVDer igen som måske kan bruges.
Først en titel der slet og ret siger: Wild Wild West.

Ingen tvivl om dette var tilfældet, men denne film giver nok et mere vildt billede af Amerika end normalt. Ved at betragte forsiden til DVDen som ikke er den værste der er lavet, så kan man i baggrunden skimte noget af det isenkram der bydes på i filmen, nemlig en mekanisk Tarantula edderkop. Og i erindringen husker jeg da, at man selv som dreng kunne lege "Ole Opfinder" med samlesættet Mekano. Det var jo en rigtig god idé, så hvorfor det afgik ved døden kan jo undre.

Men denne film får mig til at tænke på gamle Verne og hans mange ideer. Vi får ikke blot præsenteret denne overdimensionerede edderkop, men også en damp-drevet kørestol, et mini trompet høreapparat der kan skrues direkte ind i kraniet m.m.
Jeg må indrømme at jeg nød denne film som vidst ikke høstede stort bifald hos anmelderne. Men til mig en stor anbefaling. Og da nogle af de henvisninger der indimellem refereres til ikke siger mig noget, så kan jeg være ret ligeglad. Og hvis humoren i filmen ikke er tilfredsstillende, så kan jeg igen sige, at jeg fandt den helt i orden til mine smagsløg. Normalt har jeg tit svært ved at finde noget morsomt i moderne amerikansk humor især hvis den bliver lidt for plat og skal hjælpes på vej med dåselatter. Men o.k. det er nok mest på TV produktioner.
Will Smith er den der svinger skyderen, medens Kevin Kline er en forklædningens mester.
De bliver ansat af USA's præsident Ulysses Grant for at undersøge hvad der blev af nogle top-videnskabsmænd der forsvandt.

Skurken i stykket er den gale og geniale Dr. Arliss Loveless.
Dejligheden er Salma Hayek der spiller Rita Escobar som beder vore 2 venner om hjælp til at finde sin forsvundne far. Men faderen er nu hendes mand viser det sig, så vore 2 venner behøver ikke at skændes om hvem der skal kurtisere hende.

Som sagt, så følte jeg mig godt underholdt. Og for ikke så længe siden holdt jeg også pocket bogen i hånden. Men da forsiden minder om DVDen bortset fra at vi ikke skimter det mekaniske monster i baggrunden, så jeg ikke lyst til at lede efter hvor jeg nu placerede den. Blot for at fortælle at sådan en bog også findes og at jeg har

Men på min vej så stødte jeg også på DVDen om The Vengeance Of She med John Richardson og Olga Schoberová. Og der er jo tale om en tysk udgave af Hammer Film. Men der er mulighed for at slå over på originalsprog. For de Haggard kyndige så er der også tale om titlen "Ayesha, Daughter Of She" eller "The Return Of She".


.
Og samtig var der også en anden tysk udgave af Hammer film fra 1967: Slave Girls. her hedder den dog Der Sklave Der Amazonen:
I denne film bliver jungle guiden David Marchand kidnapped af en stamme af indfødte som har tænkt sig at ofre ham til deres hvide næsehorns-Gud. Men just som han skal dræbes bliver han slynget baglæns i tiden til et rige bestående af brunette kvinder og deres blonde slaver. Dronning Kari er interesseret i vor helt, men han afviser hende og vælger side med de blonde slaver. Så han bliver naturligvis smidt i fangekælderen. Kan han mon finde en måde der vil bringe ham tilbage til sin egen tid? Og hvis det lykkes, hvad venter der så?
Det lyder vel lidt som noget der kunne være begået af Edgar R.Burroughs. Eller hvad?
Men der er vel elementer hentet fra alskens litteratur i denne film.
Og jeg vil gætte på at den ikke står til en 5-stjernet anmeldelse hos de kyndige. Men jeg basker vellystigt i smagløse produktioner. Og her: "Det er Hammer Hammer fedt".
Som når Jacob Haugaard synger. Men det er nok ikke lige dette han sigter til.
Nå, engang imellem er det godt at kunne grine lidt.

     

Og så endelig et DVD cover som jeg finder er lige som det skal være:
Det siger noget - det vil noget.
Fra dengang kvinder havde hale. Als Die Frauen Noch Schwänze Hatten. Det har de stadig, men ikke en dikker. Filmen er italiensk med importeret tysk mums ved Senta Berger. Med hensyn til det primitive, så ser det ikke ud til at vi er kommet så meget videre siden dengang. Sidder også lige og tænker over at det tyske ord Schwanz jo er fuldt dækkende. Prøver vi at fordanske det kan det hurtigt blive til noget helt andet. Og jeg siger ikke hvad. So Schwanz drüber! Eventuelt tal med Ørkenens Sønner.

17. maj 2015: Aber og andet godtfolk.

Hej!
Ja, jeg finder til stadighed mange og spændende ting rundt omkring. Som nu da jeg i en gammel pose fandt denne moppedreng: "Frithiofs Saga" af Esaias Tegnér. Jeg kunne tænke mig at den i sin tid er købt på loppemarked i Ballerup - dengang der kunne være held i sprøjten. Bogen måler 25x34 cm og er således for stor til scanneren - desværre. Med guldtryk og vikingeornamentering. I betragtning af alderen, så er den i rimelig god stand. Året er 1876 og anden illustrerede udgave fra förlag P.A. Norstedt & Sönner i Stockholm.
Med tegninger af A. Malmström. "Träsnitten utförda af Hrr Skill, Regnier, Lindenberg, Hansen, Bergström m.fl. vid ny illustrerad tidnings atelier".
Sluttelig i bogen som der står: "En oversigt og forklaring af någre i Frithiofs Saga förekommande namn och uttryck".
Men jeg fandt billede på nettet der svarer til min bogs inledning. Så scan vedhæftet fra elektronisk udgave.


Men da jeg primært stadig graver rundt mellem diverse DVDere, så kom også dette boxed set frem af de 5 film om Abernes Planet (Planet Of The Apes).
Den første film havde premiere i Palladium i 1968 og var en stor publikum- og anmelder succes så vidt jeg husker. Erindrer min far var meget imponeret. Om det skyldtes handlingen eller maskeringerne eller begge dele vides ikke. Jeg var personlig også fortryllet. Idag er slutningen jo kendt, men for første gang at opleve at aber ligner aber selv om de både kan tale og opføre sig menneskeligt! Især gorillaerne ligner det som også findes i menneskesprog: Nemlig gorillaer. Imponerende. Og ikke som noget der kunne være lejet i Amorin Kostymer. Maskering var også en kæmpebedrift dengang og som blandt andet gjorde at skuespillerne under optagelserne måtte beholde maskeringen på og derfor ved spisetid blev nødt til at indtage et måltid med sugerør.
Selve bogen om Abernes Planet af Pierre Boulle udkom i 1963, men jeg havde hørt om den. Pierre Boulle som jeg også kendes fra Broen Over Floden Kwai. Producer Arthur P. Jacobs købte rettighederne til en filmatisering om aberne, men fik først held med filmprojektet da han hjulpet af lidt personlig succes i filmbranchen lykkedes at overtale Fox Film's vice-president Richard D. Zanuck til at give grønt lys for en produktion.
Så kom problemer med manuskriptet, hvor man først havde kontakt til The Twilight Zone skaberen Rod Serling. Men det blev forkastet af flere årsager - vel primært grundet omkostninger ved alle de ønskede special-effekter. Screenwriter Michael Wilson blev taget til nåde efter at han havde været blacklisted. Nu blev resultatet et mere primitivt abe-samfund for at reducere omkostningerne. Men abe-byen der kom ud af ændringerne blev et filmisk og arkitektonisk mesterværk. Men Ron Serling's foreslåede afslutning på filmen blev bibeholdt og er vel en af science fiction filmhistoriens mest berømte slutninger.
Scan af programmet til filmen i Danmark vedhæftet. Selve plakaten er som programmet og ikke særlig ophidsende. Men da alle efterhånden nu kender slutningen, så kunne man godt bruge frihedsgudinden i senere PR gengivelser.

   

Men ellers er historien:
Astronauterne Taylor (Charlton Heston), Landon (Robert Gunner), Dodge (Jeff Burton) og kvinden Stewart er i dvaletilstand da deres rumfartøj nødlander i en sø på en ukendt planet efter en rejse tæt på lysets hastighed. Det kvindelige medlem af besætningen bliver fundet mere eller mindre mumificeret, rimeligvis grundet defekt i hendes opbevaringskapsel. Og var det ikke Ron Hubbard der med reference til Einstein sagde, at når man kommer tæt på lysted hastighed, så går tiden mod nul. Hvilket jo var temaet i hans roman Return To Tomorrow (Fremtiden tur-retur). Så denne rejse mod Alpha Centauri har faktisk kun taget 18 måneder, selv om de startede i 1972 og Taylor bemærker at nu er året AD 3978.
Men vore overlevende venner møder snart en gruppe stumme primitive mennesker og oplever også at blive jagtet af uniformerede gorillaer på hesteryg.
Dodge bliver skudt og dræbt og Landon bliver såret og efterladt bevidstløs. Taylor bliver skudt i halsen og taget til fange og ført til Ape City hvor han bliver reddet af en blodtransfusion af 2 chimpanser: Dyrepsykolog Zira og kirurg Galen. Så for en tid er han ude af stand til at tale. Så mennesker betragtes nærmest som kryb som man kan dræbe, tage til fange eller bruge til videnskabelige forsøg. Og heldigvis undgår Taylor at blive kastreret.
Da en som sædvanlig sammenbidt Charlton Heston endelig får stemmen tilbage efter at have fået en lidt brutal gorilla-behandling, så vækker det vidst opmærksomhed blandt aber da dette primitive menneskevæsen på et tidspunkt udbryder: "Get your damn paws of me, you stinkin' apes!".

Og hvad Pierre Boulle vil fortælle er vel indlysende. Men en mageløs film som naturligvis på ægte Hollywood vis måtte have en opfølger når nu alle klapper og pengene vælter ind. Og vi har vidst tidligere talt om dette fænomen som sjældent giver et godt resultat. Kan gå med ét extranummer, men sjældent mere fordi man gerne taber pusten, ligesom de ben man koger suppe på ikke har mere kraft i sig. Der er dog glædelige undtagelser.
O.K., efterfølgeren her kan jeg dog stå inde for: Beneath The Planet Of The Apes som på dansk vidst hed Flugten På Abernes Planet. Men så siger originaltitlen noget mere.
Amerikansk poster vedhæftet. Motivet blev vidst også brugt i Danmark.


Taylor (Charlton Heston) begiver sig under jorden for at møde sin "destiny"i Den Forbudte Zone som udtalt af Dr Zaius - abeklog som han er: "Måske vil du ikke bryde dig om hvad du finder". Og en humoristisk udtalelse fra Zira da Charlton Heston vil kysse hende farvel: "Men du er jo så forbandet grim!"
Den Forbudte Zone er det der i denne anden film viser sig at være New York's undergrund og tunnelsystemer. Her erfaren Taylor at der faktisk findes overlevende eksemplarer af homo sapiens der har udviklet telepatiske evner - men klogskaben er ikke rigtig fulgt med: Man tilbeder dommmedagsbomben ved såkaldte religiøse ceremonier: "For Thee I reveal my innermost" som der vidst messes når der er bønnemøde, hvorefter man tager gummimaskerne af der normalt skjuler hvad der faktisk i virkeligheden findes nedenunder: Et udseende som da Vincent Price endelig afslører sit ansigt efter attentatet mod hans elskede vokskabinet i filmen Vokskabinettet.

Men Taylor er nu heller ikke for klog for han er den der til sidst udløser dommedagsbomben så verden går i sort og en speakerstemme må sige: Og herefter var der - INTET. Derved burde man have forhindret yderligere filmatiseringer. Men Hollywood finder en vej og vi får yderligere 3 film: Både "Truslen Fra Abernes Planet", "Oprør På Abernes Planet" og endelig "Kampen om Abernes Planet". Og selv om jeg normalt tillader meget, så erindrer jeg, at jeg ikke fandt at disse extra film var så særlig interessante.
Men alt i alt fik vi også en TV serie og diverse tegneserier. Her gengivet forside til magasinet af Planet Of The Apes # 1 som var et stort hæfte i sort/hvid med spraglede forsider. Ellers var Marvel comics også på banen med farvelagt udgave sammen med deres øvrige publikationer. Og her er jeg også leveringsdygtig i endnu ukendt omfang.   

Foto vedhæftet fra slutningen af første film hvor vi erfarer at vi stadig er på jorden ude i fremtiden grundet en form for "time warp". Og da vi ser frihedsgudinden begravet delvis i sand, så véd vi besked. Og forståeligt nok råber Taylor sin fortvivlelse ud.
Også vedlagt foto der viser abeskønt billede af en "menneskelig" gorilla.
Og sluttelig en plakat der er et godt tilbud: 2 aber til en abes pris: Kom og se første og anden film.
Sluttelig er filmen(e) igen blevet filmatiseret. Også interessant skulle jeg hilse og sige.

24. maj 2015: Czarens Kurer

Hej!

I dag var jeg på loppemarked og som sædvanlig så var der lidt jeg kunne bruge. Ikke i store mængder som tidligere, men man lærer jo at blive nøjsom med årene.
Men fandt dog lidt forskellig underholdning. Bl.a. denne DVD om Michel Strogoff som jo er mini serie fra 1975 med Raimund Harmstorf som Michel og Lorenza Guerrieri som Nadia.
Spilletiden er på 6 t 20 min og så vidt jeg kan finde ud af, så kom denne serie oprindelig i 7 episoder.
Ja, DR-TV var så venlige dengang at udsende den. Og mon ikke også SR-TV har været på banen. De plejer trods alt at være mere vakse selv om man kan beskylde dem for mangt og meget.
Jeg burde allerede have denne serie som jeg i sin tid importerede fra Frankrig da jeg opdagede at den var til at få. Men uden undertekster. Det må så være noget af det der også skal genfindes og registreres.
I dag er den købte version med svenske undertekster - og det hjælper jo lidt, da mit franske ikke er overvældende.
Så nu glæder jeg mig til et gensyn.


Men i mellemtiden så fandt jeg også en anden gammel serie som jeg i sin tid så på DR-TV. Denne DVD var svær at opdrive år tilbage: Odysseus fra 1968. Den måtte jeg hente i Italien. Men forleden så jeg, at nu var den også at få fra Tyskland. Både på tysk og italiensk. Ifølge mit eksemplar så skulle spilletiden være ca 370 min i 8 episoder.
Men ved at kigge på det tyske eksemplar, så siger de jo at for første gang præsenteres denne serie i uklippet udgave - men spilletiden er den samme, nemlig ca 370 min. Så jeg bliver lidt forvirret. Og samtidig har jeg set, at nu fås serien igen i Italien med angivet spilletid på over 400 minutter.
Denne business er sandelig en hård nød at knække, når man nu gerne vil have tingene præsenteret komplet og uden monkey-business.
Nå, men Odysseus spilles af Bekim Fehmiu og da jeg ledte efter DVDen, så huskede jeg ikke navnet på ham. Derimod kendte jeg Irene Papas og det hjalp i eftersøgningen. At Barbara Bach også skulle medvirke vidste jeg heller ikke - men o.k. det er jo også rimelig længe siden. Og på italiensk hedder han jo heller ikke Odysseus.
Scan af min gamle DVD vedhæftet samt også af nye tyske udgave hvor coveret viser unge og smukke udgaver af de medvirkende. Ak ja, tiden går.

     

29. maj 2015

Hej!

Ja, jeg rumsterer stadig rundt på nettet for informationer og andet. Og for at lade mig friste fra tid til anden.
Stor var min overraskelse at jeg nu skulle finde at Greven af Monte Christo med Jean Marais netop var udgivet i Tyskland. Denne film som jeg kun har kunnet opdrive fra Riga som DVD.
Men denne udgivelse fra Tyskland er en flot udgivelse. Da filmen i sin tid i Frankrig jo blev spillet i 2 biografer med henholdsvis del 1 og del 2 så er filmen her også placeret på 2 DVDer selv om de jo godt kan rummes på 1 DVD. Og udgivelsen er forsynet med flot booklet. Kun én beklagelse fra min side: Der er kun mulighed for at få tysk lydspor. Scan af DVDen og booklet vedhæftet. Er lige hjemkommet, så jeg har endnu ikke set denne udgivelse.


   
.
Men når jeg nu var i gang med at frådse, så måtte jeg også anskaffe en anden serie som jeg fik øje på, nemlig Das Geheimnis Des Schwarzen Dschungels som jeg engang stiftede bekendtskab med via RTL (så vidt huskes). Dette er også et slags EU projekt idet flere Europæiske lande er involveret. Primært Italien og Tyskland. Mini serien er fra 1991 og har flere kendte skuespillere på rollelisten.
Ja, Italien har stået i spidsen for mange interessante mini serier. Skal jeg nævne historien om Marco Polo? Men den kommer vi vel tilbage til.
Men denne mini serie har blandt andet Virna Lisa på spindesiden og Mark Hammer skuespilleren Stacy Keach som colonel Edward Corishant. Handlingen i denne serie er jo fra Indien i midten af det 19 århundrede.
Og endelig Vivi Bach i filmen Blonde Fracht Für Sansibar. Til trods for at flere skuespillere fra Tyskland medvirker, så er filmen engelsk og hedder oprindelig Mozambique og er fra 1965. En krimi og eventyrfilm.

     
.
Vivi Bach's nummer 2 mand Dietmar Schönherr medvirker også. Og ved at studere lidt så fandt jeg ud af at hun døde i 2013. Det vidste jeg godt nok ikke. Men jeg tror nu heller ikke at det er noget man skal gå så højt op i - vi rykker hele tiden nærmere mod udgangen. Og ingen grund til at blive grebet af panik.
I øvrigt har jeg også tidligere anskaffet mig tyske film med anden dansk medvirken. Hvad med Ann Smyrner?
I Tyskland har hun blandt andet medvirket med Lex Barker i flere eventyrfilm.
Men ellers så opdagede jeg hende, da jeg så hende i den danske film Reptilicus (1961) der vidst er blevet udråbt til verdens værste science fiction film. Men inden da havde hun medvirket i andre film. Og sandelig om jeg ikke fandt ud af at Danmark har bidraget med endnu en science fiction film: Journey To The Seventh Planet fra 1962. Den kendte jeg godt nok ikke. Men den er optaget i Hellerup i Saga Studierne. Og sandelig om der ikke er flere kendte navne med: Ove Sprogøe, Mimi Heinrich, Annie Birgit Garde og Carl Ottosen.
Skal jeg være imponeret eller få et grineflip? Men scan af amerikansk poster vedhæftet. Samtidig spekulerer jeg over om denne film har været vist i Danmark.
.

     

Sluttelig også scan af nytilkommen piratfilm: Le Fils Du Capitaine Blood med Sean Flynn. Og her er jo tale om Errol Flynn's søn som var freelance fotojournalist og i øvrigt vidst mest medvirkede i Europæiske film inden han forsvandt i Cambodia i 1970 og senere officielt blev erklæret død.

Bjørn:  Man mindes jo to andre røde pirater:

   


31. maj 2015:Glæder mig at I finder mine beskedne bidrag interessante.
Ja, jeg har set dit bidrag med "Burt Langkaster" i filmen Den Knaldrøde Pirat (The Crimson Pirate) fra 1952. Jeg tør næsten ikke sige, at den har jeg også.
Man kan vel godt sige, at mine samlinger er om ikke gigantiske, så store. Jeg har vidst tidligere sagt, at det er min røgtobak. Hvilket igen indikerer at hvis du ikke ryger, så er der mange penge både til sjov og kultur. Da jeg boede i Ballerup var mit lager på ca 80 m2 - helt fyldt op.

Så jeg er lige ved at sige: Spørg efter det du ikke ser. Måske har jeg. Og måske også uden at vide det.
Men det er ikke kun film, det er også bøger, magasiner, plader, plakater, båndoptagelser og jeg skal komme efter dig...
Faktisk drømmer jeg om en dag at kunne lufte samlingen og lade den glæde levende mennesker der interesserer sig for andet end fodbold.
Men jeg fandt en lille dublet af gammelt krimihæfte "Spænding" hvor omslaget og nogle illustrationer er udført af Palle Wennerwald. Sådan et omslag er noget der tiltaler mig. Så i dag får du noget andet og det er faktisk helt uforberedt. Men det fortæller også noget mere om det jeg beskæftiger mig med.


Og jeg planlægger også lidt ord om amerikanske tegneserier fra de gode gamle dage inden censuren greb ind. Diverse bøger om dette har jeg også. Blandet andet om viste EC comics hvor du først ser originalt cover og så det censurerede. Ja, skrappe sager. Men i øvrigt havde jeg som barn et sådant hæfte i hånden uden at det rørte mig. Syntes kun at det var spændende. Har det stadig et eller andet sted. Desværre mangler forsiden. Men ellers er historierne grumme nok: F.eks om klovnen og gorillaen der prøver at finde et par øjne til den blinde pige. Eller professoren der opdrætter bier der kan skelettere folk.

     

Censur ?
Det var ikke et hæfte jeg havde købt, idet det var ret dyrt at købe disse og familiens budget stod ikke til for meget af den slags til deres barn. Men i skolen byttede vi drenge amerikanske hæfter så vi altid kunne følge med i det sidste nye. Hvilket indikerer at de har været til at få i danske kiosker. Og det var tilsyneladende ikke noget der bekymrede de voksne. Måske fordi det var på engelsk og ingen forstod hvad boblerne fortalte. Men billederne var nu saftige nok.
Det der virkelig påvirkede mig som barn var da jeg til en søndagsforestilling i Vanløse Bio så Manden Med Jernmasken. I sort / hvid og meget tilladt for børn. Men denne film fik mig til at krybe ned under stolesædet og i lang tid efter gav den mig astmatiske anfald. Masken var uhyggelig og så hørte du samtidig at skægget voksede og var ved at kvæle ham. Det kunne jeg godt visualisere! Og så at se ham gå rundt i cellen og banke hovedet i væggen af bare fortvivlelse. Ja, jeg formoder at I véd, at det er romanen af Alexandre Dumas vi taler om.
Så havde jeg bedre af at se Klokkeren Fra Notre Dame til aftenforestillingen. Men den var forbudt for børn og ikke som sådan uhyggelig. Blot lidt sørgelig - efter at jeg fik set den da jeg blev gammel nok. Men den havde næppe påvirket mig dengang sammenlignet med Manden Med Jernmasken. AK, datidens (og måske stadig) besserwissere.
Lad det være dagens sang.
Og god weekend.
mvh
Per